Çuvalda Bulduklari 9 Yavru Köpege Sahip Çiktilar, Annelerine De Kavusturdular

Osmaniye’de 5 kiz çocugu oyun oynarken yol kenarinda fark ettikleri çuvalda bulduklari ölmek üzere olan 9 yavru köpege, büyüklerinin destegiyle barinak yapti. Çocuklar 2 gün sonra yavrularin annesini de buldu.

Çuvalda Bulduklari 9 Yavru Köpege Sahip Çiktilar, Annelerine De Kavusturdular
Düziçi ilçesi Farsak köyünde yasayan Fazilet Islah, Nehir Islah, Zeynep Kiliç, Dilara Kiliç isimli çocuklar oyun oynarken duyduklari köpek sesi üzerine yol kenarinda hareket eden agzi kapali çuvali fark etti. Çuvali açan ve içerisinde ölmek üzere olan 9 yavru köpegi gören çocuklar durumu agabeylerine anlatti. Agabeylerinin yardimiyla yavru köpeklere barinak yapip evlerinden getirdikleri süt ve ekmeklerle besleyen ve onlarla ilgilenen çocuklar, iki gün sonra anne köpegi de buldu. Çocuklar anne köpegi yavrularin oldugu yere götürerek kavusmalarini sagladi.

Yavrulari annelerine kavusturduklari için mutlu oldugunu belirten çocuklardan Fazilet Islah, "Köpek sesleri üzerine yol kenarinda hareket eden çuvali fark ettik, yanina gidip açtigimizda yavru köpekleri bulduk. Durumu hemen agabeylerimize anlattik. Onlar da bize yardim edip yuva kurdu. Biz de evden süt ekmek getirerek onlari beslemeye basladik. Iki gün sonra yolda gördügümüz köpegin yavrularin annesi olabilecegini düsünerek onu yavrularin oldugu yere getirdik ve anneleri oldugu ortaya çikti mutluyuz" dedi.

Çocuklardan Nehir Islah ise, "Ilk basta yavrular çok bagirdigi için korktuk agabeylerimizi çagirdik. Onlar da bize yardim edip yuva kurdu biz de evden süt ekmek getirerek onlari beslemeye basladik" diye bilgi verdi.

Yavrularin sorumluluklarini arkadaslariyla birlikte üstlendiklerini dile getiren Zeynep Kiliç ve Dilara Kiliç da, yavrularin bakimini arkadaslariyla birlikte üstlendiklerini, kendilerinin bakacagini kaydetti.

Sorumluluk sahibi olmanin çok güzel bir duygu oldugunu dile getiren çocuklar, onlarla ilgilendikleri için de çok mutlu olduklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA