Hayali Yag Satisiyla 150 Milyon Liralik Vurguna 12 Tutuklama

Adana merkezli 9 ilde, yag satisi vaadiyle Fransa ve Arap ülkelerindeki is adamlarini 150 milyon lira dolandirdiklari suçlamasiyla gözaltina alinan 12 süpheli tutuklandi.

Hayali Yag Satisiyla 150 Milyon Liralik Vurguna 12 Tutuklama
Alinan bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Sait Y.’nin kurdugu ayçiçek yagi imalati sirketi araciligiyla Fransa ve Arap ülkelerinde bulunan is adamlarinin 150 milyon lira dolandirildigi tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, Sait Y. ile birlikte dolandiricilik çetesi ile baglantili 49 süpheliyi yakalamak için geçen Çarsamba günü safak vakti operasyon düzenledi.

Belirlenen adreslere yapilan baskinlarda, Sait Y. ile oglu Mehmet Y.´nin de aralarinda bulundugu 37 süpheli gözaltina alindi. Adreslerinde bulunmayan 12 süphelinin yakalanmasi için de çalisma baslatildi.Süphelilerin banka hesaplarindaki suçtan elde edildigi degerlendirilen 50 milyon lira ile Istanbul, İçel ve Sirnak’ta toplam 7 daire, 763,87 metrekare arsa ve 5 araca tedbir karari uygulandi. Adreslerde yapilan aramalarda ise 19 bin euro, 15 bin dolar, 23 bilezik, 2 altin tespih, 5 altin yüzük, 13 lüks marka kol saati, 16 çeyrek altin, çesitli ziynet esyalari, çok sayida senet ve makbuz ele geçirildi. Sait Y.’nin, kendileriyle iletisime geçen is adamlarini, göstermelik üretim yapilan fabrikada gezdirdigi, sonrasinda da eglenceye götürdükleri ögrenildi.

Polis tarafindan ifadesi alinan 37 süpheliden 6’si emniyetteki islemlerinin ardindan serbest birakildi, 31’i ise adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çikartilan süphelilerden aralarinda Sait Y.’nin de bulundugu 12’si tutuklandi. 19 süpheli ise adli kontrol sarti ve 300 bin lira adli para cezasiyla serbest kaldi.

Operasyonla ilgili sorusturmanin sürdügü kaydedildi.
Kaynak: İHA