Fethi Pekin Açiklamasi 'Gelecek Sezon Formalarimiz 5 Yildizli Olacak'

Hukukçu Fenerbahçeliler Dernegi’nin basin mensuplariyla bir araya geldigi toplantiya katilan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, TFF’ye açilan tazminat davalari hakkinda konustu. 5 yildizli Fenerbahçe logosunu tescil ettirdiklerini de belirten Pekin, gelecek sezon formalarin 5 yildizli olacagini ve bunun sonuçlarina katlanmayi göz önüne aldiklarini söyledi.

Fethi Pekin Açiklamasi 'Gelecek Sezon Formalarimiz 5 Yildizli Olacak'
Hukukçu Fenerbahçeliler Dernegi üyeleri basin mensuplariyla yemekte bir araya geldi. Düzenlenen organizasyona Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, Hukukçu Fenerbahçeliler Dernegi Baskani Av. Ali Alper Alpoglu, Bakirköy Belediye Baskan Yardimcisi Murat Aydin Günesli, Bakirköy Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Sait Babaoglu, Fenerbahçeli avukatlar ve basin mensuplari katildi.

Geleneksel olarak düzenlenen toplantiya ilk kez katildigini belirten Fethi Pekin, "Hukukçu Fenerbahçeliler Dernegi’nin çalismalari için tesekkür ediyorum. Fenerbahçe’den almak degil, Fenerbahçe’ye vermek mantigi ile yürüyorlar" dedi.

Hukukçu Fenerbahçeliler Dernegi Baskani Av. Ali Alper Alpoglu ve Genel Sekreter Av. Taha Gökberk Dogan da dernek faaliyetleri hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.

Alpoglu: "Sike sözcügüne hapis karari aldirabilmek için mücadele verdik"

Dernek Baskani Av. Ali Alper Alpoglu, dernegin kurulus sürecinden bugüne yapilan çalismalar hakkinda konusarak, "Camiada var olan hukukçulari bir araya getirerek basladik. Avukatlardan sonra yargi üyelerini de bir araya getirerek Hukukçu Fenerbahçeliler Dernegi’mizi kurmus olduk. Ankara’da su an binin üzerinde hukukçu; içlerinde hakimler, savcilar, bürokratlar, yine eski ve yeni siyasiler olan kendi adina camiamiza faydali olmaya çalisan dernegi olusturduk. Camiamiza ilk günden itibaren faydali olmaya çalisan elimizden gelen gayreti gösterdik. Kulübümüzle koordineli çalisarak, ihbar komisyonu olusturduk 80’e yakin gönüllü avukatlarimizla, sizlerden gelen bu ihbarlari degerlendirip her türlü hukuki destegi sagliyoruz. Emsal kararlari almaya basladik. Sike sözcügüne hapis karari aldirabilmek için çok ciddi mücadele verdik. Çünkü önüne gelen bu sözcükle basin önünde konusabiliyordu. Fenerbahçe’ye bu iftirayi atanlara bu cezanin almasini saglamis olduk. Fenerbahçe’nin açmis oldugu tazminat davalari var. Tamamina katilim saglayarak destek vermeye gayret ediyoruz. Basin mensuplarimizin tamamina hukuki destegi saglamak da istiyoruz. 100’ün üzerinde meslektasimizin müdahale edebilecegi, ekibimiz var. Birlik beraberlik açisindan yapabilecegimizi düsünüyorum. 5 hafta var bu süreçte birlik beraberlik içinde olalim çünkü karsimizdaki camianin o sekilde hareket ettigini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Fethi Pekin: "TFF’ye açilan tazminat davalarinin takipçisi olacagiz"

Fenerbahçe’nin Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) açtigi tazminat davalari hakkinda bilgiler veren Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, "Davamizin hakimi ocak ayinda emekli oldu, dolayisiyla yerine yeni bir hakim atandi. Son durusmada bir gelisme olmadi. Önümüzdeki durusma 25 Mayis’ta. Orada yine beraber olacagiz. Iki kere reddi hakimde bulundular. Bunlarin hepsi geciktirme taktigi. Hakimin Fenerbahçeli oldugunu ögrenmisler, reddi hakim talebi oldu. Sonuçta Yargitay Baskani da kongre üyemiz. Bu durusmada ben öngörüm; zaman asimi itirazini degerlendirecek, tahminim bunu da reddedecek. Ayni durusmaya bilirkisi atayacak, zararin hesaplanmasi için. Böylelikle büyük bir asamaya geçmis oluruz. Zararin hesaplanmasi demek, o rakam ne çikarsa çiksin, kararin da o dogrultuda olacagini gösterir. Yaklasik 2 sene oldu davayi açali. Bence 1 senede bitmesi gerekirdi. Idari tarafta yargilama devam ediyor. Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak görev ve sorumluluklarimiz var, sonuna kadar da takipçisi olacagiz" diye konustu.



"AIHM’den lehimize sonuç çikacagina inaniyorum"

TFF’ye çagrida bulunan Pekin, "Bu sene ikinci yildönümünde bir tane ihtarnameye benzer mektup yazdik; süre verdik. TFF kararini vermezse hukuki yollara basvuracagiz. Avrupa Insan Haklari Mahkemesi (AIHM) süreci var, ön hazirligini yaptik. O is AIHM’den lehimize sonuç çikacagina inaniyorum. Burada devletimiz zarar görüyor. Bu da istemeye istemeye yaptigimiz bir durum. Biz bir çalisma yaptik, Adalet Bakanligi, Spor Bakanligi ve Türkiye Futbol Federasyonu ile paylasacagiz. Önümüzde seçimler oldugu için bekletiyoruz. TFF’nin bunu AIHM’e aykiri olan statüsünü gözden geçirmesi gerekiyor. Buna benzer AIHM’e ne dosya götürülürse Türkiye’nin aleyhinde sonuçlar dogar" dedi.



"Gelecek sezon formalarimiz 5 yildizli olacak"

28 sampiyonlukla ilgili de konusan Fethi Pekin, 2023-2024 sezonunda Fenerbahçe formasinda 5 yildizli logo olacagini vurgulayarak sunlari söyledi:

"Forma siparisleri aralik-ocak ayi gibi veriliyor. Bizim formalarimiz da baskanimizin ifade ettigi gibi 5 yildizli olacak. Forma ile ilgili bir talimat var; yildizlarla ilgili talimat var. Talimatlara aykiri davranmak, derece derece; ihtardan baslayip, puan silmeye ve bir alt lige düsürülmeye kadar giden yaptirimlar silsilesi bu. Burada bizim argümanimiz iki türlü çok güçlü; birincisi zaten biz 5 tane yildizin sahibi oldugumuzu söylüyoruz. Federasyonun bu konuda karar vermesini söylemisiz. 5 yildizli Fenerbahçe logosunu da bunlar basimiza gelecegini tahmin ettigimiz için tescil ettirdik. Futbol A.S.’nin tescilli markasi. Tescilli markasini gögsümüze takariz, TFF bakalim ne yapacak görecegiz. Bunun sonuçlarina katlanmayi göz önüne aldik."

Konusmalarin ardindan basin mensuplari merak ettikleri pek çok konu hakkinda Alpoglu ve Pekin’e sorular yöneltti.
Kaynak: İHA