YTP Lideri Yilmaz Açiklamasi 'Kiliçdaroglu Ve Aksener'e Sesleniyorum Artik Istifa Edin'

Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Baskani Ahmet Reyiz Yilmaz, seçim sonuçlarini degerlendirerek, “Kiliçdaroglu ve Aksener’e sesleniyorum; milletin önünden çekilin artik istifa edin ve siyaseti birakin. Bu rezalete artik bir son verin. Ceketini assa kazanan bir Erdogan var. Birakin yeni insanlar ortaya çiksin. Bu muhalefet var oldukça da bu halk kararini degistirmeyecektir” dedi.

YTP Genel Baskani Ahmet Reyiz Yilmaz, Cumhurbaskanligi ve 28’nci dönem milletvekili seçimlerinin sonuçlarini degerlendirdi. Muhalefet partilerinde degisim gerektigini ifade ederek elestiriler yönelten Yilmaz, “Kiliçdaroglu ve Aksener’e sesleniyorum; milletin önünden çekilin artik istifa edin ve siyaseti birakin. Bu rezalete artik bir son verin. Milleti gerip siyaseti bloke etmeyin. 76 yasinda bir siyasetçi umdugunu bulamadigi siyasetten çekilmeli. Yeterince yenilgi tatmis defalarca verilen krediyi kullanmis bir siyasetçi eger dürüstlük ve ahlaktan bahsediyorsa bu dürüstlügünü siyasetten çekilerek ortaya koymalidir. Aksi takdirde kendisinin dürüstlügü de tartismaya açilacaktir. Siyasete hizmet illa genel baskanlik degildir. Türkiye’de siyasetin kisirlasmasinin nedeni ne yazik ki basarisiz genel baskanlarin koltuk israrina devam ediyor olmasidir. Eger girdiginiz seçimlerde bir basari saglayamiyorsaniz çekilmeyi bileceksiniz. Bu bize gösteriyor ki muhalefet politika üretemiyor ve halkin güvenini kazanamiyor. Durum bu kadar basit ve nettir” ifadelerini kullandi.

"Sorun ülkede iktidar degil muhalefettir"

Sözlerini sürdüren YTP Lideri Yilmaz, "Ceketini assa kazanan bir Erdogan var. Benim hem Kiliçdaroglu’na hem de sayin Aksener’e tavsiyem; milletin önünde bariyer olmaktan vazgeçip usulü erkan içinde siyasetten çekilmeleri ve derhal istifa etmeleridir. Devlet Bahçeli bile yasi ve performansina bakildiginda bu iki liderden çok daha basarili olmustur. Halkin size itimadi yoksa size düsen görev; milletin basina musallat olmak degil halka tesekkür edip siyaset sahnesine veda etmek olmalidir. Birakin yeni insanlar ortaya çiksin. Birakin baska insanlar siyasete girsin. Muhalefet medyasi adi altinda kartel bir CHP medyasi ortaya çikiyor. Neye hizmet ettigi belli olmayan bu medya tamamen CHP genel merkezinin sesi olarak hareket ediyor. Sorun ülkede iktidar degil muhalefettir. Bu muhalefet var oldukça da bu halk kararini degistirmeyecektir” dedi.

Kaynak: İHA