6. Ayvalik Küçükköy Teferic Senlikleri'nin Programi Dopdolu

6. Ayvalik KüçükköyTeferic Senlikleri bu yil 2-3-4 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Senlik programi yine dopdolu. Senlige katilan konuklar üç gün boyunca Küçükköy’ün ve balkan kültürünün tadini çikaracak.

6. Ayvalik Küçükköy Teferic Senlikleri'nin Programi Dopdolu
“Dünyanin En Güzel Köyünde Senlik Var!” temasiyla bu yil yola çikan senlik, Birlesmis Milletler’in Dünya Turizm Örgütü tarafindan 2023 yilinda Dünyanin En Güzel Turizm Köyü Adayi olan Küçükköy’de bu yil daha da farkli bir anlam tasiyacak.

Ayvalik Belediyesi’nin yerel halk, köydeki atölyeler ile sanatçilari ve deger katanlarla isbirligiyle yola çikilarak daha da güçlenen senlikte etkinlikler, Sabanci Yaratici Teknolojiler Atölyesi’nde, Küçükköy Cami Avlusu’nda, Agaçalti Meydani’nda ve Küçükköy’ün farkli noktalarinda düzenlenecek.

2 Haziran Cuma günü start alacak olan senligin, ilk gününde sabah 10.30’da Ayvalik Belediyesi’nin Küçükköy Hizmet Binasi’ndan baslayacak kortej yürüyüsü, Cami Avlusu’ndaki resmi açilis töreni ve günün anlam ve önemine iliskin açilis konusmalariyla devam edecek. Ardindan balkan kültürünün halk oyunlariyla renklenecek senlikte, yöresel ürün stantlarinda köy ve balkan kültürünü yansitan ürünlerin satisi yapilacak. Cami Avlusu sahnesinde Sanat Tarihçi Dr. Berrin Akin tarafindan hazirlanan “Belleklerimizdeki Küçükköy” sunumunda köyün tarihi, kent dokusu ve göç kimligi üzerine belgesel görüntülerle desteklenecek bir söylesi de gerçeklestirilecek. Senligin açilis gününün aksaminda balkan ve göç kültürünü yansitan film gösterimleri Cami Avlusu sahnesinde izleyicilerle bulusacak.

Her yas grubu için atölyeler, yemek programi, tiyatro, gezici konserler, hepsi bir arada

Senligin ikinci gününde gün boyunca gezici konser Küçükköy’ün tüm sokaklarinda vatandaslarla olacak. Sabanci Üniversitesi Yaratici Teknolojiler Atölyesi’nin botanik bahçesinde gerçeklestirilecek Tohum Topu Atölyesi basvurulari simdiden büyük ilgi görüyor. 7-10 yas grubu 20 çocuk için gerçeklestirilecek etkinlikte, senlige katilan aileler çocuklari için eglenceli ve ögretici bir günün tadini çikaracaklar. Cami Avlusu Sahnesi’nde yapilacak Yemek Atölyesi’nde balkan kültürünün bilinmeyen yemekleri, Sef Izzet Durko tarafindan yapilacak ve katilimcilara anlatilacak. Köyün sanatçilarindan Önnur Toprak tarafindan Tas Dükkan Sanatevi’nde verilecek Minyatür atölyesi Cumartesi ve Pazar günleri ayni saatlerde katilimcilarina açik olacak.

Suzan Kardes’le küçükköy’de balkan rüzgari esecek

Balkan sarkilarinin sevilen yorumcusu Suzan Kardes, 3 Haziran Cumartesi saat 21.00’de Agaçalti Meydani’ndaTeferic Senlikleri’nde hayranlariyla bulusacak. Verdigi her konserde ayri bir hikâye anlatan ve dinleyicileri büyülü yolculuklara çikaran Kardes, Ayvalik Belediyesi’nin ev sahipliginde bu yil Büyük TefericKonseri’nde, ‘Balkan Senligi’ adini verdigi bir konseptleBalkan kültüründe Teferic’in karsiligi olan Hidirellez’in coskusunu binlerce kisiyle yasayacak.

Kapanis günü de dopdolu

Senligin kapanis günü Sabanci Yaratici Teknolojiler Atölyesi’nde Ayvalik Belediyesi Zeytin Çekirdekleri’nin Mandolin Grubu’nun konseriyle baslayacak. Gün boyunca atölyeler ve birbirinden güzel etkinliklerle devam edecek senlikte Ayvalik Belediye Tiyatrosu’nun Çocuk Oyunu Özgür Kus’ta Cami Avlusu Sahnesi’nde izleyicileriyle bulusacak. Senligin kapanis konserinde Mübadele Türküleri ve Rebetiko Korusu dinleyicilere unutulmaz bir gece yasatacak.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin “Tarihi kent sokaklariyla, mimarisiyle, Balkan mutfaginin lezzetleriyle, gelenek ve kültürleriyle kardeslik ve sevgi dolu bir dünyayaKüçükköy’ün penceresinden bakin” diyerek herkesi6. Küçükköy Geleneksel Teferic Senlikleri’ne davet etti.

Program detaylarina QR Kodu okutarak ve Ayvalik Belediyesi sosyal medya hesaplarindan ulasilabilir
Kaynak: İHA