Malatya Kayisi Isimli Kitap Ödüldü Getirdi

Malatya Kayisisi (Malatya Apricot) kitabi Isveç’te düzenlenen “Gourmand World Cookbook Awards 2023” (Gourmand Dünya Yemek Kitabi Ödülleri 2023) yarismasinda sampiyonluk ödülünü aldi.

Malatya Kayisi Isimli Kitap Ödüldü Getirdi
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Murat Asma’nin Malatya Apricot (Malatya Kayisisi) kitabi Gastronomi kitaplarinin "Nobel"i olarak adlandirilan Gourmand World Cookbook Awards’ta 2023 ödüle layik görüldü.

Kitap, Malatya eski valilerinden Prof. Dr. Ulvi Saran öncülügünde baslatilan Malatya Kitapligi Projesi’nin 40. ve ayni zamanda son kitabi olarak Malatya Valiligi ve Malatya Ticaret Borsasi tarafindan Türkçe ve Ingilizce olarak yayinlanmisti. Malatya Kayisisi kitabi, Kamboçya’nin Siem Rap sehrinde 9-12 Mart 2023’te yapilan ön elemelerde farkli ülkelerden yarismaya katilan 9 kitap ile birlikte finallerde yarismaya hak kazanmisti. 25-28 Mayis’ta Isveç’in Umea kentinde Dünya Gida Sempozyumu’nun kapanis töreninde yarismada dereceye giren kitaplar açiklanirken, sampiyonluk ödülünün "Malatya Apricot" kitabina verildigi duyuruldu.

Asma’nin kitabi "E11 Meyve Kitaplari" kategorisinde sampiyon olurken, ayni kategoride ikincilik ödülünü Fransiz yazar Alexandre de Lanoix’nin, Le Sureau yayinevi tarafindan basilan, “Cevizin Küçük Antlasmasi” diye çevrilebilecek Petit Traite de La Noix adli kitabi aldi.

Yarismada üçüncülük ödülü Italyan Donatella Lippi’nin eseri I Pomodori A Raggi X (X-Isinindan Görülen Domatesler), dördüncülük ise Uruguay’dan Marcella Baruch, Paul Bennett ve Francisco Supervielle’nin ortak çalismasi Ispanyolca yayinlanmis Tierra (Toprak) adli esere verildi.

Kaynak: İHA