Yozgat'in Tanitimi Için Toplandilar

Yozgat Il Tanitim ve Gelistirme Kurulu Toplantisi Yozgat Valisi Ziya Polat Baskanliginda yapildi.

Yozgat'in Tanitimi Için Toplandilar
Valilik Toplanti Salonunda yapilan toplantiya ilgili kurum ve kurulus temsilcileri katildi.

Yozgat’in uluslararasi alanda daha etkin tanitimini saglamak, tanitima yönelik sürdürülen iletisim süreçlerini güçlendirmek ve yürütülen faaliyetlerde koordinasyon saglamak amaciyla görüs alis verisinde bulunuldugu toplantida Yozgat’in tanitimi için yapilacak çalismalar da ele alindi. Toplantida Valilik ve Orta Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan gelistirilen, kentin tarihi ve kültürel yönlerinin anlatildigi “Rota Yozgat Uygulamasi” Vali Polat tarafindan tanitildi.

"Tarihi Roma Hamami bu yil hizmete açilacak"

Sarikaya ilçesinde bulunan ve 2022 yilinda UNESCO Dünya Mirasi Gönüllüleri projesine dahil edilen 2 bin yillik tarihi Roma Hamaminda çevre düzenleme çalismalarinda sona gelindigini belirten Vali Polat, tarihi yapinin bu yil hizmete açilacagini ifade etti.

Vali Polat, Yozgat’in Aydincik ilçesinden baslayip Çorum’un Incesu köyüne kadar devam eden 12 kilometrelik Kazankaya Kanyonu için hazirlanan eko turizm projesini de resmi imzanin ardindan hizmete geçireceklerini söyledi.



Yozgat’in herkesin görmesi gerektigi bir sehir oldugunun da altini çizen Vali Polat, “Yozgat’in sadece turistik, tarihi, dogal güzellikleri ve yemek kültürünün degil insaninin da taninmasi gerektigini düsünüyorum. Hep söylüyorum. Deprem zamani ‘Iyi ki Yozgat Valisiyim’ dedim. Yozgatlinin gücünün nerelere kadar uzandigini gördük. Yozgatli kardeslerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA