Çukurca'da 'Sinirsiz' Adli Resim Sergisi Açildi

Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde görevli Dr. Ögretim Üyesi Derya Özdemir tarafindan Çukurca ilçesinde “Sinirsiz” adli resim sergisi açildi.

Çukurca'da 'Sinirsiz' Adli Resim Sergisi Açildi
Serginin açilisinda konusan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis, her sanat eserinin bir dünya görüsü ürünü oldugunu belirterek, “Insanoglu da geçmisten günümüze kadar resim sanati üzerinde duygularini, düsüncelerini çesitli sekillerde resmetmistir. Ayni zamanda resim düsünebilmek demektir. Bir tarihi esere baktiginizda ve o eseri resmetmeye çalistiginizda, o eserin geçirdigi evreleri, esere verilen emegi ve geçmisten günümüze geldigi tarihi gelisimi hakkinda bilgi sahibi oluruz. Insanoglu var oldugu günden beri duygu ve düsüncelerini sanat yoluyla aktarmaya çalismistir. Bugün burada tarihi ve kültürü ciddi bir geçmise dayanan Çukurca ilçemizde böyle bir serginin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyor ve serginin hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

Çalismalarini bir sinir ilçesi olan Çukurca’nin tarihiyle bulusturarak sanatin sinirsizligina dikkat çekmek istedigini belirten Dr. Ögretim Üyesi Derya Özdemir ise "Çalismalarimda küresellesen dünya düzeninde birçok kisinin benzer kültürel olgulara yönelmesini ve onlari benimsemesini, kendi bölgelerindeki geçmis ve geleneklerine dair bazi olgulara yabancilasmalarini ele almaktayim” seklinde konustu.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis, Çukurca Kaymami Hasan Kurt ve protokol üyelerinin katildigi serginin 23-29 Mayis 2023 tarihleri arasinda ziyaretçilere açik olacagi belirtildi.
Kaynak: İHA