Karaman'da Fide Tüplerinde Ekilmis Kenevir Ele Geçirildi

Karaman’da jandarma ekiplerinin düzenledigi operasyonda, fide tüplerinde kenevir yetistiren ve ellerindeki ruhsatsiz tabancayi satmak için müsteri aradigi belirlenen 3 süpheli gözaltina alindi. Mahkemeye sevk edilen süphelilerden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karaman'da Fide Tüplerinde Ekilmis Kenevir Ele Geçirildi
Edinilen bilgiye göre, Karaman Il Jandarma Komutanligi ekipleri, yapilan istihbari çalismalar neticesinde bazi sahislarin evlerinde kenevir yetistirdikleri ve ellerindeki ruhsatsiz tabancayi satmak için müsteri aradigi bilgisine ulasti. Karaman Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde harekete geçen jandarma ekipleri, kimliklerini tespit ettikleri 3 süphelinin adreslerine operasyon düzenledi.

Adreslerde yapilan aramada, 2 adet 9 mm çapinda ruhsatsiz tabanca, 11 adet 9 mm çapinda tabanca fisegi ve fide tüplerinde fidelenmis ve tohumlanmis sekilde 966 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili, U.P. (45), H.B. (47) ve M.Ç. (43) gözaltina alindi. Sorgulanmak üzere jandarma komutanligina götürülen süphelilerden U.P. ve H.B. ifadelerinin ardindan serbest birakildi. Süphelilerden M.Ç., sevk edildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA