Istanbul'da 20 Kedi Öldürülmüs Olarak Bulundu

Basaksehir’de bir sitede 20 kedi ölü bulundu. Yasananlar karsisinda sok olan site sakinleri, kedileri bir site sakininin öldürdügünü iddia etti.

Basaksehir’deki Bayindirik Konutlari’nda sitenin bahçesinde 20 kedi parçalanarak telef edilmis sekilde bulundu. Yasananlara site sakinleri tepki gösterdi.

“Bunu yapan tam bir psikopat, korkuyoruz”

Site sakinlerinden Elif Sener, “Ben olaya komsu olarak sahit oldum. Sitede sürekli beslenmesini yaptigimiz 15-20 kadar kedinin bir komsumuz tarafindan öldürüldügünü gördük. Ilk gördügümüzde bunu bir insanin yapabildigini düsünmedik. Köpeklerin yaptigini veya bir kaza oldugunu düsünürken kedilerin incelenmesi sonucunda iskence çektirilerek öldürüldükleri tespit edildi. Biz daha bu olanlarin sokunu atlatamazken, bir gün sonra bir kedinin kafasinin gövdesinden ayrilarak tasindigini gördük. Burada yapilan sey canilikten baska bir sey degil. Bir an önce bulunmasini istiyoruz. Çünkü herkesin ve çocuklarin psikolojisi bozuldu. Biz bunlari görünce çok üzüldük. Kediler yavru kediler, kendini koruyamiyorlar. Ve bu yapilanlar gündüz saati yapiliyor. Nasil olabilir böyle bir sey. Bunu yapan tam bir psikopat” ifadelerini kullandi.

“Bugün kediyi kesen, yarin çocuklarimiza aynisini yapar”

13 senedir sitede yasadigini ifade eden Ufuk Tunalioglu, “Bu sitede yasiyorum, zaman zaman komsularimizla problemler yasadigimiz oldu ancak bu son yasananlar bardagi tasiran nokta oldu. Pazar günü komsumuz WhatsApp grubuna görüntü yolladiginda biz gerçekten sok olduk. Gelip baktigimizda bina bahçesinde farkli noktalara dagitilan mamalarla çekilen yavru kedilerin katledildigini gördük. Polise ve belediye ekiplerine haber verdik. Ekipler bu noktada incelemeler yapiyorlar. Hatta son yasadigimiz olayda kafasi gövdesinden ayrilan bir kedinin parçalarinin farkli kaplarda oldugunu gördük. Bu noktada çocuklarimiz var. Biz artik tedirgin olmaya basladik. Ve bu olayi yapan kisi bizim içimizden birisi. Kamera görüntülerine yakalanmiyor. Bugün o kediyi kesen yarin birimizin çocuguna bir sey yapabilir. Bir sekilde çözüm bulunmasini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA