Bakan Kurum Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nin Türküsünü Söyleyecegiz'

ISTANBUL – Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “14 Mayis’ta bizim yanimizdaydiniz. Insallah 28 Mayis’ta da yanimizda olacaksiniz ve hep birlikte güçlü, büyük Türkiye’nin, Türkiye Yüzyili’nin türküsünü söyleyecegiz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nin Türküsünü Söyleyecegiz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge’den milletvekili seçilen Murat Kurum, Atasehir’de bir dizi program gerçeklestirdi. Kurum ilk olarak Prestij Caddesi’nde esnaf ziyaretini gerçeklestirdi, ardindan Zübeyde Hanim Hizmet Içi Egitim Merkezi’nde Kars, Ardahan, Igdir Hemsehri Bulusmasi programina katildi.

Bakan Kurum, Trakya Kafkas Halk Danslari Toplulugu tarafindan gösteriyle karsilandi ve Kafkas sapkasi hediye edildi.

“Sözün kuvveti de kudreti de asiklarin sinesinde saklidir”

Programda konusan Bakan Kurum, “Asiklik gelenegi; bozkirdan baslayan kurdugumuz sehirlerde devam eden, tüm cihana adalet götüren medeniyetimizin bizlere armaganidir. Saziyla, sözüyle, hikayesiyle tarihimizin çok önemli bir unsuru, kültürümüzün essiz ve degismez bir ürünüdür. Bu gelenegin tarihine inmeye kalksak, yüzlerce yil geçmise gideriz. ‘Bizler, bir söz medeniyetinin evlatlariyiz.’ Söz, bizde senettir. Söz, bizde gönülden çikar gönüle girer. Söz, bizde savasi bitirir, kalpleri imar eder, gönülleri ihya eder. Sözün kuvveti de kudreti de asiklarin sinesinde saklidir. Asiklar ki; her daim küçükten büyüge, 7’den 70’e kahramanlik, ask, vuslat hikayeleri anlatirlar. Gelenegimizi gelecege tasir, medeniyet birikimlerimizden bahseder. Sözleri ve sazlari bizlere bazen bir dost, bazen bir baba, bazen bir yar, bazen bir ögretmen, bazen de sirtimizi yaslayacagimiz bir dag olurlar” dedi.



“Insallah 28 Mayis’ta da yanimizda olacaksiniz”

“Iste biz de bu aziz hatiralara, bu yüce mirasa, bu kutlu gelenege sahip çikiyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Kurum, “Asiklik, Dede Korkut gelenegidir. Temelinde adanmislik, kararlilik, millete ve devlete muhabbet vardir. Ak ile karayi, iyiyle kötüyü, kalbi temizle kalbi kararmisi en iyi asiklar ayirir. Asiklar; daima devletinin, milletinin yaninda olmustur. Tipki 21 yildir Sayin Cumhurbaskanimizin yaninda oldugunuz gibi. Tüm zor günlerde bizimleydiniz. 14 Mayis’ta bizim yanimizdaydiniz. Insallah 28 Mayis’ta da yanimizda olacaksiniz ve hep birlikte güçlü, büyük Türkiye’nin, Türkiye Yüzyili’nin türküsünü söyleyecegiz. Allah sizlerden razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA