Bayburt Üniversitesi Aday Ögrencilerle Bu Kez Erzincan'daki Tanitim Fuarinda Bulustu

Anadolu Üniversiteler Birliginin 12 ili kapsayan Üniversite Tanitim Fuari dizisinin 8. fuarina ev sahipligi yapan Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinde aday ögrencilerle bir araya gelen Bayburt Üniversitesi, kariyer danismanligi ve üniversite tercih rehberligi basta olmak üzere ögrencilerin ilgi odagi oldu.

Bayburt Üniversitesi Aday Ögrencilerle Bu Kez Erzincan'daki Tanitim Fuarinda Bulustu
Geçtigimiz haftalarda Kosova’da düzenlenen uluslararasi fuarda aday ögrencilerin öncelikli tercihleri arasina adini yazdiran Bayburt Üniversitesi, bölgesel tanitim etkinliklerini de hiz kesmeden sürdürüyor. Erzincan, Gümüshane ve Erzurum öncelikli bölgesel tanitim etkinliklerinde lise ögrencilerine kariyer ve tercih danismanligi ziyaretleri gerçeklestiren Bayburt Üniversitesi, Anadolu Üniversiteler Birliginin Erzincan’da düzenledigi Tanitim Fuarinda da tercih döneminin parlayan yildizi olmak adina önemli adimlar atti. Birçok saygin üniversitenin temsil edildigi fuarda Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Kurumsal Iletisim Koordinatörlügü üst yönetimiyle stant açan Bayburt Üniversitesi, ögrencilerin bölgesel tercih ve kariyer planlama konusunda merak ettikleri birçok soruya verdigi yanitlarla yogun ilgi gördü. Bayburt Üniversitesi standini ziyaret eden ögrencilerin ortak reaksiyonu ise "Bayburt Üniversitesinin bu kadar sosyal yönlü ve ögrenci odakli oldugunu bilmiyorduk. Kesinlikle tercih edilebilir" oldu. Spor, proje ve dijitallesme basarilarinin büyük ilgi uyandirdigi ögrenciler, Bayburt Üniversitesinde ögrenci yasamina iliskin daha fazla bilgi talep ederek sosyal medya etkilesimlerini takip etmeye basladilar.

Fuarin atmosferi hakkinda açiklama yapan Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bünyamin Alim, "Üniversite hayali kuran ögrencilerin tercihlerini belirleyen faktörleri analiz ettigimizde, kariyer ve yasam danismanligi konularinda ciddi ihtiyaçlar oldugunu tespit ettik. Ögrenci adaylarimiz aslinda klasiklesmis tanitim mesajlarindan daha çok, psikografik mesajlara; yani sosyal kimliklerini tamamlayacak bir üniversite dinamigine ve kent kimligine dikkat ediyorlar. Bu anlamda bölgesel yakinlik ve güvenlik gibi basliklar önem arz ediyor. Bugün, ögrencilere Bayburt Üniversitesinin basarilarini, hedeflerini ve kariyer odakli ögrenci vizyonunu somut örneklerle anlattigimizda hep ayni saskinlik ve hayranlikla karsilastik. Bugün aslinda, belki de hiç yer almadigimiz tercih siralamasinin en üst basamaklarina adimizi yazdirdik. Birçok yeni ögrencinin ailemize katilacak olmasinin memnuniyetiyle, sahadan edindigimiz ögrenci verilerini kurumsal kapasitemizi uyarlama ve gelistirme çalismalarina entegre edecegiz." dedi.

Fuara Doç. Dr. Alim’in yani sira Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Fatma Aydin, Kurumsal Iletisim Koordinatör Yardimcilari Dr. Ögr. Üyesi Betül Gidik ile Ögr. Gör. Fatih Bayraktar katildilar.
Kaynak: İHA