'Bayburt'un Tarihi Ve Medeniyeti' Bayburt Üniversitesi Ögrencilerinin Tuvallerinde Yeniden Canlandi

Sanat ve Tasarim Fakültesi Resim Bölümü ögrencilerinin çalismalarinin yer aldigi "Bayburt’un Tarihi ve Medeniyeti" resim sergisi, tarihi Tashan Sanat Galerisinde düzenlenen törenle açildi.

'Bayburt'un Tarihi Ve Medeniyeti' Bayburt Üniversitesi Ögrencilerinin Tuvallerinde Yeniden Canlandi
Bayburt’un tarihi ve kültürel varliklarini resmederek bir medeniyetin sanatsal portresini tasarlayan Resim Bölümü ögrencilerinin, konuklarini zaman ve mekânda yolculuga çikaran resim sergisi, tarihe taniklik eden bir bellek mekani olan Tashan’da geçmisi selamladi. Sanat ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahir Kadakal’in konsept danismanliginda hazirlanan serginin küratörlügünü Doç. Dr. Mahir Bayramoglu, Dr. Ögr. Üyesi Yasemin Tümer Çelik ve Dr. Ögr. Üyesi Murat Gürbüz üstlendi. Açilisi Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Savas Bülbül ve Il Millî Egitim Müdürü Rahmi Güney tarafindan gerçeklesen sergide, Bayburt’un tarihsel mekanlari, ehram kültürü ve geleneksel yasaminin yani sira çagdas yasam temsillerini içeren sanat eserleri yer aldi. Farkli teknik ve yöntemlerle tasarlanan sanat eserleri, ögrencilerin hayal dünyasinda yeniden üretilen Bayburt’un medeniyetine yeni renkler katti.

Her ögrencinin eserini tanittigi sergi alanini gezen Rektör Türkmen, özgün bakis açilarinin hayranlik uyandirici oldugunu belirterek tebriklerini iletti. Ögrencilerle eserlerinin hikayesi ve mesaji hakkinda sohbet eden Rektör Türkmen, "Bayburt, tarihsel metinlerde, destanlarda, siirlerde, haberlerde, belgesellerde ve filmlerde birçok kez medeni zenginligiyle temsil edilmis olmasina ragmen bugün en özel temsil biçimine taniklik ediyoruz. Çünkü bu güzide eserlerde görülen Bayburt medeniyeti, her seyden evvel bir sanatçinin zihninde canlanmis, düsünülmüs ve her bir rengine özel bir anlam yüklenerek adeta yeniden var edilmistir. Bazen bir yerin hikayesini dinlemek, oraya gitmekten evlâdir. Bayburt’un kalesine, ehramina, saat kulesine, insanina, Dede Korkut’una bir resimde bakiyor olmak, sanatçinin zihninde yer edinmek ve renklerin dünyasinda onunla göz göze gelmek gibidir. Hepimizin dünyasinda tecrübelerimizi yeniden renklendirdigimiz ve resmettigimiz bir düs muhakkak vardir. Bu nedenle sergimizdeki Bayburt, bir düsler dünyasina katilan hepimizin ayni düsü gördügü yerdir." yorumunda bulundu.

Sergi sonunda ögrencilerin eserlerinden biri, günün anisina Rektör Türkmen’e hediye edildi. Bayburt’un tarihinde ve medeniyetinde sanatsal bir gezinti vadeden sergi, Tashan’da sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Kaynak: İHA