Mahalle Sakinlerinden Yol Ortasinda Yapilacak Apartmana Tepki

Edirne’de nerdeyse sokak ortasinda verilen insaat izni müteahhit ile vatandaslari karsi karsiya getirdi. Daha önce yol olarak kullanilan arsaya insaat yapilmasi, mahalle sakinlerinin tepkisine sebep oldu.

Mahalle Sakinlerinden Yol Ortasinda Yapilacak Apartmana Tepki
Edirne’de Abdurrahman Mahallesi Ayvaz Baba Tabya Sokak’ta bulunan ve daha önce vatandaslar tarafindan yol olarak kullanilan alana Edirne Belediyesi tarafindan insaat izni verilmesi, sokakta yasayan vatandaslar tarafindan tepki ile karsilandi. Sorunun bir an evvel çözülmesini isteyen vatandaslar, belediye imar islerine tepki gösterdi.

"Böyle oldugunu bilseydim bu sokaktan ev almazdim"

Mahalle sakinlerinden Remziye Apa, “Burada bu evin tam karsisina kadar yola ev yapiliyor, buna karsi çikiyoruz. Çünkü balkon ve binalar hepsi birbirine yakin. Bu dar sokaklara ne ambulans girebilir ne de itfaiye, çok çarpik bir yapilasma olusmus durumda. Burada daha önce yasli bir teyzenin evi vardi, küçük bir arsasi vardi, nasil oldu da bu yer yola kadar çikti hayret ediyoruz. Bizler buradan genis bir yol oldugu için buradan ev aldik. Bu sekilde çarpik bir yapilasma oldugunu bilseydik ev almazdik” dedi.



"Belediye neden önce yolu açti ve ziftledi"

Baska bir sokak sakini olan Necdet Duran, ”Yapilan insaat yola girmektedir. Yolumuz kapanmaktadir, müdahale edilmesini rica ediyorum. Bu yol belediyeye aitti, açtilar bu yolu, hatta belediye zift dösedi. Simdi nasil oldu bu yer buraya çikti? Eger yeri de varsa belediye istimlak etmesi lazim orasini. Tapu verilmis, insaat ruhsati verilmis kazi yapiliyor. Belediyeye ait bir yoldu bu yolu belediye açti, sonra apartmanlar yapildi. Sonra ise karsi taraftaki o küçük verse yolu isgal etmektedir. Neye istinaden bu yol öyle kapatiliyor? Belediyeden bu isin nasil oldugunu çözülmesini istiyorum. Nasil oraya kadar ruhsat almis, böyle bir ruhsat verilir, yol nasil kapatilir mi?" diye konustu.

Sehmus Fidan ise "Sorunun bir an önce yetkili mercii kim ise çözmesi ve sikintinin giderilmesini istiyoruz" diye talepte bulundu.

"Depremden hala ders çikartmadik”

Türkiye’nin deprem kusaginda oldugunu, 6 Subat’ta yasananlari unutmamak gerektigini belirten Derya Saglamaz, “Yani deprem ülkesinde yasiyoruz. Apartmanlar karsi karsiya, onlari istemiyoruz. Belediye bir çözüm bulsun. Allah korusun yangini var, depremi var, her sey var ortada" ifadelerini kullandi.

Fatma Karatay ise apartmanlarinin önüne insaat yapildigini, yolu kazdiklarini ve bu duruma karsi olduklarini belirterek, yetkililerden çözüm bulmalarini istedi.

“Belediye yolu para ile satti”

Belediyenin yolu sattigi iddia eden Ismet Karatay, “Bu yil belediyenin de normal yoldu simdi geldiler, bina dikecekler ve geçis yolunuz yok. Bisiklet dahi birakamayiz evinin önüne, belediye yolu da satti. Yolun orta yerine bina yapacaklar. Insaatin durdurulmasini istiyoruz" seklinde konustu.

Insaat yetkilileri ise konuya dair açiklama yapmak istemediklerini belirtti.

Kaynak: İHA