Iranli Hasta, Ingiltere'ye 5,5 Santim Daha Uzun Döndü

Ingiltere’de yasayan ve bacaklarinin boy uzunlugunda 5,5 santimlik esitsizlik bulunan Iranli kadin, Antalya’da gerçeklestirilen iki asamali ameliyatlar sonucu hayal ettigi boyuna kavustu. “Aynaya her bakip bacagimin kisa oldugunu gördügümde, bu görüntüyü saklamak için bol kiyafetlere yöneldim” diyen Iranli kadin, ameliyat sonrasi ise büyük mutluluk yasadigini belirterek, "Yürürken aradaki farktan dolayi artik aksamadigim için daha özgüvenli dolasiyorum. Doktorum bana senelerdir yasamak istediklerimi verdi” ifadelerini kullandi.

Iranli Hasta, Ingiltere'ye 5,5 Santim Daha Uzun Döndü
Ingiltere’nin Nottingham kentinde yasayan 30 yasindaki Iranli Mihko Miho’da dogustan bacak boyu kisaligi problemi vardi. Her iki bacaginda da kisalik olan Mihko Miho, 30 yasina kadar ne istedigi sporu yapabildi ne de istedigi kiyafeti giyebildi. 25 yasindan günümüze kadar hem önceden yasadigi Almanya’da hem de simdi ikamet ettigi Ingiltere’de boy uzatma ameliyatinin yapilabilecegi bir merkez arayisindaydi. Basvurdugu yerlerden böyle bir ameliyatin mümkün olmadigi yanitini alan Mihko Miho, internette arastirma yaparken Türkiye’de boy uzatma ameliyatinin yapildigini ögrendi. Zaman kaybetmeden Memorial Antalya Hastanesine basvuran Mihko Miho’nun bacaklarindaki 5 buçuk santimlik esitsizlik, Op. Dr. Murat Baloglu’nun gerçeklestirdigi 2 asamali boy uzatma ameliyati sayesinde düzeldi. Mihko Miho giymeyi hayal ettigi kiyafetlere kavusmak için yasadigi Nottingham’a çok mutlu bir sekilde döndü.

Boyunun asla uzatilamayacagi söylendi

Ingiltere’de yasayan Iran asilli Kürdistan Mihko Miho’nun bacaklari arasinda dogustan 5,6 santimlik bir esitsizlik vardi. Bu esitsizlik nedeniyle çocuklugundan beri ne istedigi sporu yapabilen ne de begendigi kiyafetleri giyebilen Mihko Miho, 25 yasinda boy uzatma ameliyati olmaya karar verdi. O sirada yasadigi Almanya’da boy uzatma ameliyati için kliniklere basvuran Mihko Miho, her seferinde bu ameliyatin mümkün olmadiginin, bacaklari arasindaki 5 buçuk santimlik farkla yasamasi gerektigi yanitini aldi.

“Görüntümden utaniyor, saklamaya çalisiyordum”

28 yasinda Ingiltere’ye yerlestikten sonra bu sefer de orada bu ameliyati yapabilecek bir klinik arayisina girdigini söyleyen Miho, “Çocuklugumda spor yapmak istiyordum ama yapamadim çünkü her denedigimde agrim oluyordu. Güzel, sik kiyafetler giymek istiyordum ancak hiç giyemedim çünkü giydiklerimi kendime yakistirmiyordum. Aynaya her bakip bacagimin kisa oldugunu gördügümde, bu görüntüyü saklamak için hiç istemesem de bol kiyafetlere yöneldim. Ne yaparsam yapayim kendimi begenmiyordum” diye konustu.



"Tatil bahanesiyle doktor ile görüsmeye geldiler"

Ingiltere’deki kliniklerden de olumlu yanit alamayan Mihko Miho’nun esi Akram Barkat ise geçen sene internette bu ameliyat ile ilgili arastirma yapmaya basladigini ve Türkiye’de boy uzatma ameliyatlarinin yapildigini ögrendigini belirterek, “Ameliyatin Türkiye’de yapildigini görür görmez büyük heyecanla hemen iletisime geçtim. Geçen sene Agustos ayinda tatil için Antalya’yi seçtik. Amacim tatil bahanesiyle esimi doktorla görüstürmekti. Bu ameliyati olmasini ondan çok ben istiyordum. Kendini begenmedigini görmek, özgüveninin düsmesi beni de üzüyordu. Op. Dr. Murat Baloglu ile görüstükten sonra ameliyat olmaya karar verdi. Ingiltere’ye mutlu ve karar vermis bir sekilde geri döndük” dedi.



Artik aynaya baktiginda kendini begeniyor

Geçen yaz Memorial Antalya Hastanesinde ameliyat olmaya karar veren Mihko Miho, 6 ay sonra Subat ayinda Op. Dr. Murat Baloglu’nun 2 asamali gerçeklestirdigi boy uzatma ameliyatindan saglikla çikti. Ameliyattan 2 ay sonra geldigi kontrole Mihko Miho, duygularini su sekilde ifade etti:

“Bacaklarimin ayni uzunlukta olmasinin düsüncesi bile beni o kadar mutlu etmisti ki, aynaya baktigimda kendimi begenecegim günü iple çekmistim. Içimde kalan, giyemedigim, kendime yakistirmadigim her seyi giymek istiyorum. Yürürken aradaki farktan dolayi artik aksamadigim için daha özgüvenli dolasiyorum. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak bu ameliyatin bana çok katkisi oldu. Bu yüzden ameliyati olmak için Antalya’ya, Murat doktoruma geldigim için çok mutluyum. Bana senelerdir yasamak istediklerimi verdi.”

“2 asamali basarili bir ameliyat gerçeklestirdik”

Hastanin dogustan sol taraf agirlikli bacak boy kisaligi ile kendisine basvurdugunu ve radyolojide kemik boy ölçümleri yapildiktan sonra aslinda her iki tarafta da kisalik oldugunu gördüklerini belirten Op. Dr. Murat Baloglu gerçeklestirdigi basarili ameliyat hakkinda su bilgileri verdir:

“Iki bacagi esitlemek açisindan iki diz bölgesine ameliyat yapildi. 5 buçuk santim daha kisa olan sol tarafi çivi üzerinden uzatma, sag tarafi da büyük kemik osteotomi ve fiksasyon yani açi degistirme yöntemi ile uzatma ameliyati yaptik. Bir buçuk ay sonraki kontrolde aradaki esitsizligin 0,1 milimetreye kadar düstügünü gördük ve böylelikle uzatmayi durdurduk. Ameliyatin 3. ayinda kemik kalitesi çok iyi seviyelere gelmis olacak ve hasta istedigi sekilde hayatini devam ettirebilecek. Hastamizin mutlu bir sekilde ülkesine döndügünü görmek bizi de mutlu etti.”

"Telefondan boy uzatilabiliyor"

Boy uzatma ameliyatlarinin hasta bazli degerlendirilmesi ve kisaligin neden kaynaklandiginin iyi bir sekilde tespit edilmesi gerektigini belirten Op. Dr. Baloglu, “Dogustan veya travma nedeniyle gelisen esitsizliklerin olup olmadigi, ne kadar uzatilacagi ameliyat için önemli bulgulardir. Her hastaya boy uzatma ameliyati yapilamayabilir ve maksimum boy uzatma 11-13 santime kadar yapilabilir. 13 santimden sonra sinir adaptasyonu olmadigi için istenen sonuçlar elde edilememektedir. Kemik kalitesi ve nereden boy uzatilacagi özellikle sonraki dönem takip ve kaynama açisindan önemlidir. Son dönemde otomatik kemik uzatma aparatlari boy uzatmada büyük basari saglamistir. Kemik bölgesine yerlestirilen aparatlar sayesinde, kisi telefondan günlük kemik boyunu uzatabilir. Bu yöntem hem görünüs hem de hastaya sagladigi konfor açisindan önemlidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA