Tavsanli'da 'Robotav 2023' Isimli Robot Yarismasi

Tavsanli 15 Temmuz Sehitler Fen Lisesi tarafindan ulusal düzeyde bu yil ilk defa “Robotav 2023” isimli robot yarismasi düzenlendi.

Tavsanli'da 'Robotav 2023' Isimli Robot Yarismasi
Yarismaya, Tavsanli Kaymakami Hayrettin Baskin, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kütahya Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, protokol üyeleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Yarismada bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, "Milli Teknoloji Hamlesini gerçeklestirmek için Anadolu’nun Kütahya sehrinin Tavsanli ilçesinden yakmis oldugumuz mesalenin tüm Türkiye’yi aydinlattiginin isaretidir. Bu yarismaya gönül veren, cesaretle katilan, hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Sevgili çocuklarimizi, gençlerimizi de tebrik ediyorum. Allah yollarini, bahtlarini açik etsin. Sizlerle gurur duyuyoruz. Hepinize saygilar sunuyorum" dedi.

25 farkli ilden 80’in üzerinde takimin basvuru yaptigi yarismalara toplam 200’ün üzerinde yarismaci katildi.

Kendi kategorisinde ilk üçe giren takimlara yapilan ödül töreninde toplam degeri 30 bin TL olan para ödülleri verildi.



“Robotav 2023” isimli robot yarismasinda dereceye giren takimlar”

Yarismalarda ortaokullar kategorisinde, "Çizgi Izleyen Robot" dalinda Bursa Nilüfer Ali Kusçu Anadolu Imam Hatip Lisesi Betalar takimi birinci, Bursa Nilüfer Ali Kusçu Anadolu Imam Hatip Lisesi Alfalar takimi ikinci, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi New Generation takimi üçüncü oldu.

Ortaokullar kategorisinde, "Geri Dönüsümden Robota" dalinda Kütahya Saka Ortaokulu Saka Bot takimi birinci, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Dönüstürücü takimi ikinci, Kütahya Mimar Sinan Ortaokulu Ekobot takimi üçüncü oldu.

Liseler kategorisinde, "Hizli Çizgi Izleyen Robot" dalinda Tavsanli Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tamtal takimi birinci, Izmir Bayrakli Hisar Anadolu Imam Hatip Lisesi Hisar takimi ikinci, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Mütevazi takimi üçüncü oldu.

Liseler kategorisinde, "Geri Dönüsümden Robota" dalinda Tavsanli Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tamtalgd takimi birinci, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Süpürücü takimi ikinci, Konya Selçuklu Modern Egitim Degeri Anadolu Lisesi Robomed takimi üçüncü oldu.

Liseler kategorisinde, "Arazi" dalinda Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Optimusbos takimi birinci, Tavsanli Ahmet Uluçay Bilim ve Sanat Merkezi Uyumsuzlar takimi ikinci, Bilecik Haymana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
Kaynak: İHA