Denizin 5 Metre Altinda Saç Tirasi Yapti, Fisfis Kullanmayi Birakmadi

Manisa’da kuaförlük yapan 17 yasindaki Emirhan Güngör, Izmir’e gelerek denizin yaklasik 5 metre altinda saç tirasi yapti. Güngör, suyun altindaki tirasta da kuaförlerin olmazsa olmazi ayna ve fisfis kullandi.

Denizin 5 Metre Altinda Saç Tirasi Yapti, Fisfis Kullanmayi Birakmadi
Manisa’da çocuk yaslarda kuaförlüge baslayan Emirhan Güngör (17), mesleginde daha iyi yerlere gelebilmek için maharetini farkli yönlerde de kullanmaya basladi.

Denizin altinda tiras yapmak için harekete geçen genç kuaför, Izmir’in Karaburun ilçesine gelerek dalgiç kiyafetini giyip yaklasik 5 metre derinlige daldi.

Ilk defa dalis yaptigi için zorlandigini ifade eden Güngör, “Ekipman olarak da eski el makinesini kullandim. Makas, tarak ve fisfis da kullandim suyun altinda ger zamanki gibi. Bu sekilde yaptik tirasimizi. Bayagi bir zorlu oldu. Suyun soguk olmasiyla daha zor oldu. Bu sekilde yaptik bitirdik tirasimizi” dedi.



“Babam ‘kafayi mi yedin sen?’ dedi”

Denizin altinda saç tirasi yapma fikrini duyunca babasinin tepki gösterdigini söyleyen Güngör, “Babam, ‘Kafayi mi yedin sen? Ne yapmaya çalisiyorsun?’ diye tepki gösterdi önce. Annem her zaman benim en büyük destekçim oldu bu zamana kadar. ‘Sen yaparsin’ dedi.

O özgüveni verdi bana. Arkadaslarim da destek oldu. Onlarin katkilariyla güzel bir is yaptim ve basardim” diye konustu.

Suyun soguk olmasindan dolayi tirasi yaparken zorlandigini ifade eden Güngör, “Suyun altinda dengede durmasi biraz sikintili oldu. Onun disinda baliklardan dolayi biraz zorluk yasadik. Ilk basta biraz korktum. Çünkü 5 metrelik bir derinlige indik. Dalis malzemelerini de ilk defa kullandim. Içeride neyle karsilasacagimi bilmiyordum. Ama ona ragmen güzel bir dalis yaptik” dedi.

Emirhan Güngör bundan sonraki hedefinin ise Agri Dagi’nin zirvesinde tiras yapmak oldugunu ifade ederek, Guinness Rekorlar Kitabina da basvuru yapmayi düsündügünü söyledi.

Kaynak: İHA