ASELSAN'in Hava Savunma Sistemi GÖKDENIZ, MILGEM-5'E Entegre Edildi

ASELSAN’in dünyadaki sistemlerden daha üstün performansa sahip olarak gelistirdigi Yakin Hava Savunma Sistemi GÖKDENIZ’in MILGEM-5 Projesi kapsamindaki fabrika kabul testleri tamamlandi. GÖKDENIZ Sistemi, fabrika kabul testlerinin tamamlanmasinin ardindan MILGEM-5 Gemisine entegre edildi.

ASELSAN'in Hava Savunma Sistemi GÖKDENIZ, MILGEM-5'E Entegre Edildi
GÖKDENIZ, anti-gemi füzelerinin yani sira helikopterler, uçaklar, insansiz hava araçlari ve su üstü araçlari gibi tehditlere karsi da gemi savunmasini etkin sekilde gerçeklestirebiliyor.

GÖKDENIZ sistemi, yogun bir rekabet yasanan yurt disi pazarda da rakiplerinden üstün özellikleri ile öne çikiyor. GÖKDENIZ Sistemi, yurt disinda farkli ülkelerin Deniz Kuvvetleri tarafindan büyük ilgi görürken, ihracat projelerine yönelik üretim ve kabul faaliyetleri yogun sekilde sürdürülüyor.

Yakin alan hava savunma sistemleri ürün ailesinde yer alan KORKUT ve GÖKDENIZ sistemleri tarafindan kullanilan ATOM 35 mm Parçacikli Mühimmat, sahip oldugu hassas zaman programli tapa sayesinde hedef önünde paralanarak yogun bir parçacik bulutu olusturuyor. Bu özelligi sayesinde namlulu silahlarin küçük ve hizli hava hedeflerine karsi yüksek etkinlik gösterebilmesini sagliyor.

“Dünyadaki sistemlerden çok daha üstün”

ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Haluk Görgün, GÖKDENIZ Sisteminin, ASELSAN’in yakin alan hava savunma konusundaki derin tecrübesi ve bilgi birikiminin Deniz Kuvvetleri Komutanliginin ihtiyaçlarini karsilamak için gelistirildigini kaydetti.

GÖKDENIZ’in tamamen yerli ve milli çözümlerle üretildigini vurgulayan Prof. Dr. Görgün, “GÖKDENIZ Sistemi, yurt disi bagimliligini ortadan kaldirmakla kalmamis; muadil yurt disi sistemlerden çok daha üstün bir performans ortaya koymustur” dedi.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanligi ile birlikte diger dost ve müttefik ülkelerin Deniz Kuvvetlerinin yakin hava savunma ihtiyaçlarinin bu sistem ile etkin sekilde karsilanabildigine dikkat çeken Görgün, “GÖKDENIZ Yakin Hava Savunma Sistemi, üzerinde konuslu bulundugu gemiyi hedef alan anti-gemi füzelerini imha edebilen nokta savunma sistemi olarak öne çikiyor. ASELSAN’in gelistirdigi 35 mm Parçacikli Mühimmat (ATOM) ile birlikte yüksek etkili menzile sahip olan sistem, parçacikli mühimmat ve klasik tahrip mühimmatinin ayni anda yüklenmesine ve hedef tipine uygun olarak istenen mühimmatin seçilmesine olanak sagliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA