15 Temmuz Demokrasi Otogari'nda Seçim Hareketliligi
Istanbul’da seçmen kaydi baska kentlerde olan vatandaslar, Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin yapilacagi 14 Mayis öncesi 15 Temmuz Demokrasi Otogari’nda hareketlilige yol açti.

Bu nedenle 15 Temmuz Demokrasi Otogari’nda hareketlilik yasandi.
Balikesir’e oy kullanmaya giden Aynur Bastürk, “Oyumu kullanmaya Balikesir Edremit’e gidiyorum. Bir oy bir oydur diyorum. O nedenle oy kullanmak için gidiyorum. Herkesin oy kullanmasi gerektigini düsünüyorum. Memleketimiz için hayirli olsun diyorum” dedi.
“Ben 67 yasindayim, gaziyim”
Oyunu memleketinde kullanacak olan gazi Hayrettin Korkmaz, “Oyumu kullanmak için Siirt’in Baykan Yarimca köyüne gidiyorum. Dinimize, milletimize hayirlisi hangisiyse seçimi o kazansin. Ben 67 yasindayim, gaziyim. Allah hayirlisini versin. Hangisi dinimize hayirlisi ise seçimi o kazansin” diye konustu.
“Oy atmayanin düsüncesi yoktur”
Oy kullanmanin önemine dikkat çeken Mehmet Nihat Yüksek, “Ben de Siirt’e gidiyorum. Bir oy bir oydur. Oy atmayanin düsüncesi yoktur. Sen oyunu at ama kime atarsan ona at” ifadelerini kullandi.
