IC Holding Ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi'ndan Iskenderun'daki Yasam Alaninda Çocuklarin Yüzlerini Güldüren Etkinlik

IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi’nin, Iskenderun’da Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen vatandaslar için insa ettigi bin 500 kisilik yasam alani geçtigimiz ay açildi. Yasam alani, kalici konutlar yapilincaya kadar bölge halkina barinma konusunda destek vermek üzere hayata geçirildi. Yasam alaninin, sadece bir barinma alani olmanin ötesinde, depremden etkilenen vatandaslarin günlük hayatlarinin içindeki her türlü unsura cevap veren, yuva olarak nitelendirilebilecek bir yapi olmasi amaçlandi. Bu dogrultuda yasam alaninda, mutfak, çamasirhane, banyonun yani sira revir, çocuk parki, ögrenciler için okul, kütüphane, spor sahasi, lokal, güvenlik, soguk depolama alani gibi mekanlar bir arada yer aliyor. Yasam merkezinde ayrica günde 5 bin kisiye kadar sicak yemek servisi yapiliyor.

IC Holding Ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi'ndan Iskenderun'daki Yasam Alaninda Çocuklarin Yüzlerini Güldüren Etkinlik
Depremin çocuklar üzerindeki etkilerini azaltmak amaciyla etkinlikler düzenleniyor

IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi, bölgedeki vatandaslarin güvenli bir sekilde barinmalarina ve özellikle çocuklara destek olmaya öncelik veriyor. Yasam merkezinde, depremin çocuklarin psikolojisi üzerindeki etkilerini biraz olsun azaltabilmek amaciyla çocuklara çesitli etkinlikler sunularak onlarin sosyallesmeleri saglaniyor. Bu dogrultuda düzenlenen ‘IC Mutluluk Harekati’ çerçevesinde çocuklar için Antalya’daki IC Hotels’dan özel olarak animasyon ekibi getirildi.

Animasyon ekibinin birbirinden renkli gösterileriyle çocuklarin keyifli vakit geçirmeleri saglandi. Ihlas Haber Ajansi’na konusan IC Ibrahim Çeçen Vakfi Müdürü Meral Dinçer çocuklara yönelik etkinlikle ilgili, “Animasyon ekiplerimiz çocuklarin yüzlerini güldürüyorlar. Etkinliklerimiz devam edecek. Konser ve tiyatro etkinliklerimiz olacak. Çesitli organizasyonlarla hem kadinlarimiza hem de çocuklarimiza güzel imkanlar sunmak istiyoruz” dedi.

Etkinlige katilan çocuklardan Gaye Dönmez de, “Burada çok egleniyorum. Yüz boyama etkinlikleri yapiyoruz. Balon dagitiyorlar. Çok mutluyum. Bizimle burada çok güzel ilgileniyorlar. Çocuklar çok güzel bir ortamda yetisiyorlar. Bizler için ellerinden gelenin en iyisini yapiyorlar. Burada güvende hissediyoruz” sözleri ile yasadigi mutlulugu dile getirdi.

Yasam merkezindeki ilk ögretim okulunda 200’e yakin ögrenci egitimini sürdürüyor

IC Ibrahim Çeçen Vakfi Müdürü Meral Dinçer, IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi’nin deprem felaketinin ilk anindan itibaren yaptigi çalismalar ve devam eden süreçle ilgili, “Ekibimizle hep birlikte Hatay’da enkazda kurtarma çalismalarina katildik. Binden fazla vatandasimizi enkazdan kurtardik. Tüm ekibimiz ve ekipmanlarimizla sahada yer aldik. Barinma önemli bir ihtiyaç. Bu dogrultuda IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi olarak bin 500 kisi kapasiteli 200 konteyner yaptik. Yasam alanimizda su anda 860 vatandasimiz yasiyor. Barinma için gerekli sartlar yerine getirildi ancak farkli imkanlar da sunmak istedik. Çocuklar için kres açtik. Kresimiz daha sonra çocuklarimizin ihtiyaç duydugu her türlü egitim materyal tedarik edilerek, M.E.B. tarafindan ilk ögretim okulu haline getirildi.

200’e yakin ögrencimiz egitimlerini sürdürüyorlar. Kadinlarimiz için yasam alani içinde bir merkez bulunuyor. Kadinlarin gelisimleri ve iyilesmeleri için Halk Egitim is birligi ile egitimler baslattik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA