Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Kahramanmaras'i Eskisinden Daha Çok Güvenilir Hale Getirecegiz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, iki büyük depremin merkezi olan Kahramanmaras’i eskisinden daha çok güvenilir hale getireceklerini söyledi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Kahramanmaras'i Eskisinden Daha Çok Güvenilir Hale Getirecegiz'


Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi Avsar kampüsündeki iftar programina katilan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ramazan çadirinda afetzedelerle birlikte oruç açti. Iftarin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Soylu, deprem bölgesindeki sehirleri birlik ve kardeslik içerisinde ayaga kaldiracaklarini söyledi.

Evlerin, okullarin ve is yerlerin güvenli olacagini ifade eden Soylu, "Evlerimiz güvenli olacak. Okullarimiz güvenli olacak. Kurdugumuz is yerleri güvenli olacak. Üretiminden ticaretine, sanayisinden her birine dokunacagiz. Elbette ki acilar hüzünler içimizde olacak ama sehirlerimizde çocuklarimizin civiltisi yeniden duyulacak. Sokaklarda top oynayacaklar. Müezzinlerin ezan sesleri ile yeniden namaza duracagiz. Esnafimizi gördügümüz zaman yine ayni duygulari hep beraber yasayacagiz. Komsularimizla yine hasbihal edecegiz. Insallah Kahramanmaras’i eskisinden daha çok güvenilir hale getirecegiz" diye konustu.



"3 milyon koli gida dagitildi"

AFAD ve Türk Kizilayi tarafindan 3 milyon koli gida dagitildigini belirten Bakan Soylu, "Sadece 3 milyon koli gida dagitildi. AFAD, Kizilay ve ayni zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi koordinasyonunda. Diger gelen yardim ekiplerinin yardimlari hariç. Her aksam 2 milyon depremzede hemserimize iftar veriyoruz, vermeye de devam edecegiz. Sizi hiç bir zaman yalniz birakmayacagiz" diye konustu.



"Her seyi en ince ayrintisina kadar düsünüyoruz"

Çocuklarin ve gençlerin sinavlara hazirlanmasi için Muhsin Yazicioglu Parki’nda kamp alani kurduklarini anlatan Bakan Soylu, "Malatya’dan iner inmez burada çocuklarimizin gençlerimizin imtihana hazirlanmak için hem üniversite hem de lise Muhsin Yazicioglu Parki’nda çok güzel bir kamp kurduk. Ögretmenler geliyor, yarin onlarla beraber insallah onlari buradan alip servislerle oraya götürecegiz. Onlari o doganin atmosferin içerisinde depremin biraz daha disinda onlari insallah en güzel sekilde sinavlara hazirlamis olacagiz. Her seyi en ince ayrintisina kadar düsünüyoruz" seklinde konustu.

Iftar programina Bulgaristan’da faaliyet gösteren Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi’nin Genel Baskani Mustafa Karadayi, AFAD Baskani Yunus Sezer ve koordinatör valiler katildi.

Kaynak: İHA