Türkiye Yüzyili Birlik Ve Dayanisma Platformu Bakü'de 700'Den Fazla Kisiye Iftar Verdi

Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu tarafindan Azerbaycan’in baskenti Bakü’de 700’den fazla kisiye iftar verildi.

Azerbaycan’da aralarinda ögrencilerinde bulundugu 700’den fazla kisi, Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu’nun düzenledigi iftar programinda bir araya geldi. Gerçeklestirilen iftar programina Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Azerbaycanli milletvekilleri, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycanli ve Türk is adamlari ve Azerbaycan’da okuyan Türk ögrenciler olmak üzere 700’den fazla davetli katildi.

Dua edilmesi ve ezan okunmasinin ardindan iftarini açan davetlilere Azerbaycan mutfagindan yemekler ikram edildi. Programda, Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu’nun Azerbaycan’daki yardim seferberliginde toplanan yardimlarin Türkiye’deki afet bölgesine ulasmasi için yaptigi çalismalari içeren kisa klip gösterimi oldu.

“Bu platformda sizlerle ayni safta bulunmaktan gurur duyuyorum”

Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu’nun 6 Subat tarihinde Türkiye’de meydana gelen depremler nedeniyle Azerbaycan’daki yardim seferberliginde toplanan yardimlarin Türkiye’ye ulasmasi için gönüllü bir harekete dönüstügünü belirten Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu Baskani Cengiz Aygör, "Türkiye’ye ulasmasi için kimin neye imkani varsa, kimin gücü neye yetiyorsa gelen yardimlari bir an önce Türkiye’ye ulastirmaya vesile olduk. 11 kisiyle ‘Babek’ köprüsünde baslayan bu yolculugumuz Haydar Aliyev Spor Sarayi’nda gönüllülerle yüzbinlere ulasmistir. Türkiye Yüzyilin Birlik ve Dayanisma Platformu adindan Sayin Cumhurbaskanimiz Ilham Aliyev, Birinci Cumhurbaskani Yardimcisi Mihriban Aliyeva basta olmakla bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçimiz Doçent Doktor Cahit Bagci ve müsavirlerimize, Haydar Aliyev Vakfi’na, bütün bakanliklara, devlet kurum ve kuruluslarina, milletvekillerimize, is insanlarimiza ve tek yürek olan can Azerbaycan halkina tesekkür ederim. Resmi kurumlarimizin ve vatandaslarin destegiyle bu platformumuz faaliyetine devam edecektir. Bu platformda sizlerle ayni safta bulunmaktan gurur duyuyorum. Allah birlik ve beraberligimizi daim etsin. Bir hafta, belki 10 gün ailelerine gitmeyerek, çocuklarini birakarak, hatta ilk 5 gün spor salonunda yatarak platformumuz Azerbaycan ve Türkiye arasinda güzel bir olusum saglamistir” dedi.



“Ülkemizin yaptigi uluslararasi yardim çagrisina ilk kosan ülke kardes Azerbaycan olmustur”

6 Subat tarihinde yasanan ve 11 ili etkisi altina alan yikici depremde hayatini kaybedenler için bassagligi dileyerek konusmasina baslayan Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde devletimiz bütün kurumlari, imkanlari ve gücüyle deprem bölgemizde olmustur. Ayni sekilde belediyelerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, özel sirketlerimiz, is insanlarimiz, gönüllüler topyekûn Türk halki seferber olmustur. Ülkemizin yaptigi uluslararasi yardim çagrisina ilk kosan ülke kardes Azerbaycan olmustur. Ülkemize tekerleri degen ilk uçak Azerbaycan’dan olmustur. Cenap Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in talimatlariyla 780 kisilik arama kurtarma ekibi iki gün içerisinde deprem bölgelerimize ulasmistir. Arama kurtarma faaliyetlerinde en önde olan ülke, en genis kadrolu ülke kardes Azerbaycan olmustur. Ayni sekilde depremin ilk saatlerinden itibaren kardes Azerbaycan acimizi acisi bilmis, kimin nereye, neye gücü yetiyorsa, ne imkani varsa bir an önce Türkiye’ye ulastirma çabasi içerisinde olmustur” diye konustu.



“Birligimiz gücümüzdür”

Depremden etkilenen Türkiye’ye yardim etmek için tek yürek olan Azerbaycan’in adeta seferber oldugunu vurgulayan Bagci, “Yüregi Türkiye için ve Türkiye ile atan kardes Azerbaycan’in yardim elini deprem bölgemizde ulastirmak için Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu ile Türkiye ve Azerbaycanli is adamlarimizin ve sivil toplum kuruluslarimizin bir araya gelerek olusturdugu Kardeslik Yardimi Platformu büyük bir çalisma, çaba ve organizasyon içerisinde olmuslardir. Hem platformlara hem de yardimlarin hazirlanmasinda emek ve katki veren binlerce gönüllüye ve yardim yapan tüm kardeslerimize bir kez daha tesekkür ediyorum. Bugün bir kez daha Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu’nun 11 üyesi degerli kardeslerime, is adamlarimiza, sizlerle, üniversite ögrencilerimizle, is dünyasiyla, sivil toplumla, siyasetle veya akademi ile bir bulusmayi saglayan, ayni masada ögrenci, is adami, siyasetçi ve sivil toplum kuruluslarini bulusturan bu kardeslerimize, bu platforma, Türkiye-Azerbaycan kardesligine, tek millet anlayisina sagladiklari katki için, emek için ve bugüne kadar yaptiklari faaliyetler için huzurlarinizda bir kez daha tesekkür ediyorum. Onlari kutluyorum, bagrima basiyorum. Son söz olarak sunu söylüyorum. Birligimiz gücümüzdür” diye konustu.

Programin sonunda gösterdigi desteklerden dolayi Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu adindan Büyükelçi Cahit Bagci’ya tesekkür plaketi sunuldu.
Kaynak: İHA