MHP Lideri Bahçeli'den Aksener'e Tepki Açiklamasi 'Saga Sola Mermi Kovani Atmalari Millete Ve Demokrasiye Saygisizliktir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, Iyi Parti Genel Baskani Meral Aksener’in grup toplantisinda mermi atmasina sert tepki göstererek, “Meclis grup kürsüsünde çildirmis gibi saga sola mermi kovani atmalari evvela millete ve demokrasiye saygisizliktir. Ayrica bagira çagira mermi firlatmak çaresizlik içinde kivranan, köseye sikisan, çikmaz sokaklara düsen, kaostan yemlenmek için siraya giren bir çarpikliktir” dedi.



MHP lideri Bahçeli, Ülkü Ocaklari Egitim Kültür Vakfi tarafindan düzenlenen iftar programina katildi.

Burada yaptigi konusmada Bahçeli, Türklügün birçok badire atlattigini belirterek, “Kandil Dagi’ni Tanri Dagi zanneden, Kürsat’i teröristlerle karistiran kötürüm siyaset zihniyetleri elbette mazimizin ihtisam ve itibarini bilemez, bilse dahi telaffuz edecek cesareti gösteremez. Bu zihniyet sahiplerinin, Meclis grup kürsüsünde çildirmis gibi saga sola mermi kovani atmalari evvela millete ve demokrasiye saygisizliktir. Ayrica bagira çagira mermi firlatmak çaresizlik içinde kivranan, köseye sikisan, çikmaz sokaklara düsen, kaostan yemlenmek için siraya giren bir çarpikliktir. Vatan ve millet düsmanlariyla ayni karede poz verip ittifak kuranlarin Türklügün muhtesem geçmisinden örnekler vermesi sadece bir aldatma, sadece bir istismar, sadece bir hezeyandir” ifadelerini kullandi.

“Kanaatimce sürekli maske degistirmek, oradan buraya köse kapmaca oynamak su katilmamis gafilliktir” diyen Bahçeli sözlerine söyle devam etti:

“Ayni sekilde dün dedigini bugün inkar eden siyasetçilerin iflah olmaz akil ve ahlak sorununa gömüldüklerine delalettir. Siyasette ilkesizligin ve ilkel dürtülerin markasi olarak sivrilenlerin iyilik iddiasi tilkinin kümes kapisinda bekçilige talip olmasi kadar abuk sabuk bir beklentidir. Bizim bu tip kirli ve kimliksiz siyaset anlayislariyla kesintisiz mücadelemiz tam 54 yildir devam etmektedir. Bundan sonra da ayni kararlilikla sürecektir.”

Muhalefet partilerini elestiren Bahçeli, “Devletin ve hükümet sisteminin hedef alinmasi, millet varliginda kuskular uyandirilmasi, töremizi bozmak için dört bir koldan ugrasilmasi bozgunculugun ve buhran seferinin bitmedigine isarettir. Terörizme payanda olan bir muhalefetin ilk örnegi maalesef Türkiye’de vücut bulmustur. Kendi ülkesine hasim olan bir mankurtlugun simgesi haline gelenler bellidir ve alayi zillettedir. Biz ilhamimizi ecdadimizdan ve tarihimizden alirken, onlarin ilhami Türk düsmanlaridir ve bu yalin gerçek çok sarsicidir” diye konustu.



Ülkü Ocaklari’na da seslenen MHP lideri Bahçeli, “Sadakat ve vefanin Milliyetçi-Ülkücü Hareket’te çok önemli oldugunu hafiza kayitlarinizdan çikarmayiniz. Ülkü bir adanmislik ve essiz bir tutkuysa, o halde istismarcilara ve ülkücülükten geçinenlere karsi çok dikkatli olunuz. Sadakati cebindeki bozuk parayla özdes gören, her olay karsisinda kivrakliklar sergileyen ve bunu da sartlarin geregi olarak yorumlayanlarin sözlerine uyaniklik gösteriniz. Hepinizin Türk tarihinin sorumlulugunu kalbinizde ve kafanizda tasidigina inaniyorum. Bundan sonra Türk milletinin varligi ve birligi konusunda aldiginiz tarihi görevi daha yükseklere çikarmakla mükellefsiniz. Bunun için 14 Mayis 2023 tarihinde yapilacak Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi Genel Seçimleri tarihi nitelikli bir karar ve kader anidir” dedi.

Kaynak: İHA