'Yazar, Fikir Adami Ve Sanatçilari' Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Yazarlar Birliginin (TYB) düzenledigi, Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi "Yazar, Fikir Adami ve Sanatçilari" ödülleri sahipleriyle bulustu. Toplam 28 kategoride alinan ödüller kisi ve kurumlara teslim edildi.

'Yazar, Fikir Adami Ve Sanatçilari' Ödülleri Sahiplerini Buldu


TYB’nin her yil düzenledigi organizasyonda 2022 yilinin "Yazar, Fikir Adami ve Sanatçilari" ödülleri Adapazari Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçeklesti. TYB’nin tanitim videosunun gösterimi ve sunumlarinin yapilmasinin ardindan sahneye çikan konusmacilar, günün anlam ile önemine binaen söylemlerde bulundu. Daha sonrasinda ise 28 kategoride alinan ödüller kisi ve kurumlara teslim edildi.

“Bin 500’e yakin kisiye Türkiye Yazarlar Birligi dokunmustur”

Türkiye Yazarlar Birligi Genel Baskani Musa Kazim Arican, “Yazarlar, sairler, edipler, fikir insanlari, düsünürler, sanatçilar yol açici insanlardir. Toplumlari gerçek anlamda aydinlatan münevverlerdir. Bugün kültürümüze edebiyatimiza çok önemli katkilar sunmus, zenginlik katmis, münevverlerimiz, ilk ödüllerini, Türkiye Yazarlar Birligi’ne aldilar” derken TYB Seref Baskani Mehmet Dogan, “Esasen bugünkü toplanti, çesitli alanlarda ödül alan ve Türkiye’nin degerleri olan insanlari yüceltmek için düzenletmistir. 1980’li yillarda dikkat ederseniz tam da 12 Eylül darbesinden sonra edebiyat alaninda, sanat alaninda, fikir alaninda tabii yayin da buna dahildir bir ödüllendirme sistemi kurulmasini enine boyuna tartistik. Bu alanlarda çalisanlarin gerçek degerlerin öne çikarilmasi, esas budur. Bu sene iste 40-42 defa ödül veriyoruz. Her yil 30’a yakin falda ödül verdigimizi düsünülürse bin 500’e yakin kisiye Türkiye Yazarlar Birligi dokunmustur ve bu bin 500 kisi Türkiye’nin sanatini, edebiyatini, fikrini yükselten ona güç katan isimlerdir ve gelecegin arastirmacilari bugünün Türkiye’sinin kültürel hayatini, yayin hayatini, edebi hayatini kaleme alacaklari zaman ilk bakacaklari degerlendirme sistemi Türkiye Yazarlar Birligi’nin yilin yazarlari, fikir adamlari, sanatçilari, ödül degerlendirmesidir” dedi.



“Inançlarimizi yasamak için mücadeleler verdik”

Ödül töreninde konusan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Hepimizin bildigi gibi ates, suyu isitmak için saatlerce yanar bir damla su atesi söndürür. Fikirler de böyledir, bir fikri, bir düsünceyi idame ettirmek, uyusturmak, yaymak, kabul etmek için saatlerce, günlerce ugrasirsiniz. Bir kötü fikir, aninda hepsini yerle bir eder Allah korusun. Dolayisiyla bu konuda fikirlerimize daha çok sahip çikacak, kültürümüze sahip çikacak çünkü bizler millet olarak çok badirelerden geçtik, üzerimizden çok silindir geçti, ne dallarimiz koparildi, inançlarimizi yasamak için mücadeleler verdik. Her seye ragmen her sey var” diye konustu.

Kaynak: İHA