Mus'un Düsman Isgalinden Kurtulusunun 106. Yili Törenle Kutlandi

Mus’un düsman isgalinden kurtulusunun 106. yil dönümü törenle kutlandi.

Mus'un Düsman Isgalinden Kurtulusunun 106. Yili Törenle Kutlandi
30 Nisan 1917’de düsman isgalinden kurtulan Mus’un, 106. kurtulus yil dönümü valilik önünde düzenlenen törenle kutlandi. Hükümet konagi önündeki Atatürk büstüne çelenk sunumu, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yayimladigi mesajinin okunmasi ile devam etti.

Düzenlenen törende açiklama yapan Mus Valisi Doç. Dr. Ilker Gündüzöz, milli mücadele döneminde Mus’un bagimsizlik atesinin yanmasinda önemli rol üstlendigini belirterek, “Bu aziz millet her zaman her türlü zorlukta bir arada feraseti ile çikmayi bilmistir. Yillar önce milli mücadelemiz neticesinde Mus’umuz bagimsizlik atesinin yanmasinda bir önemli istasyon olarak görevini yerine getirmistir. Tabi bu milletin feraseti bugün de her zaman ki gibi devrededir. Içeriden disaridan bu millete, bekasina, bölünmez bütünlügüne ve gelismesine saldirilar her zaman mevcut olmustur. Ama milletimizin birlik, beraberligi ve ortak akliyla bu musibetleri her zaman asmasini bilmisizdir. Bu duygu ve düsüncelerle Mus’umuzun bir kurtulus gününü daha geride birakiyoruz. Ben tüm Muslu hemsehrilerimi tebrik ediyorum. Allah bir daha bu millete zor günler yasatmasin, hürriyeti ve bagimsizligi ile sinamasin” dedi.

Törene Mus Valisi Doç. Dr. Ilker Gündüzöz, Belediye Baskani Feyat Asya, Il Garnizon Komutani Albay Serhat Ulucan, Il Emniyet Müdürü Engin Kaloglu, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Mehmet Kasim Ermis, Vali Yardimcilari Hasan Tas ile Mustafa Ayvat, Il Genel Meclis Baskani Sait Yildirim, Il Özel Idare Genel Sekreteri Seyhmus Yentür, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve askeri erkan katildi.

Kaynak: İHA