Diyarbakir'da Bebek Ve Çocuklara Hitap Eden Kütüphane Açildi

Diyarbakir’da Nobel ödüllü bilim insani Prof. Dr. Aziz Sancar’in ismi verilen, bebek ve çocuklara hitap eden kütüphane açildi.

Diyarbakir'da Bebek Ve Çocuklara Hitap Eden Kütüphane Açildi
Kültür ve Turizm Bakanligi’nin ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda 100 kütüphane’ projesi kapsaminda Kayapinar Kaymakamligi ile ortaklasa 3500 metre karelik alan üzerinde yapilan Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açildi.

Programda söz alan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, cumhuriyetin 100. yilinda 100 yeni kütüphane hedefine bakanlik olarak ulasmanin gururunu yasadiklarini söyledi.



Bakanlik tarafindan bir kültürel dönüsüm projesi olarak kabul edilen bebek ve çocuk kütüphanelerine bir yenisini eklemenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Yavuz, “Kütüphanemize verdigimiz isim Nobel ödüllü bilim insanimiz Prof. Dr. Aziz Sancar, bu topraklarda dogmus, büyümüs ve adini dünya bilim tarihine parlak harflerle yazdirmis, hepimiz için gurur kaynagi bir vatanda evladi. Ülkemizin umudu çocuklarimiz, iste Prof. Dr. Aziz Sancar’dan daha iyi kim örnek olabilir ondan daha çok ilham veren kim olabilir. Bu yüzden degerli bilim insanimizin adini olusturmus oldugumuz bu yeni kütüphanemize verdik” dedi.

“17 bebek ve çocuk kütüphanemiz oldu”

2023 yilinda bakanliga bagli olarak hizmet veren kütüphane sayisini bin 270’in üzerine çikarttiklarini ifade eden Yavuz, “253 halk kütüphanesini yeniden yapilandirdik. Su anda da ülke çapinda 68 yeni halk kütüphanesini yapilandiriyoruz. 17 bebek ve çocuk kütüphanemiz oldu. 10 edebiyat müze kütüphanemiz oldu. Gezici kütüphanelerimizle çocuklarimizin, gençlerimizin ayagina götürüyoruz” seklinde konustu.

Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, kentte her sektörde çok önemli, çok özel, çok güzel hizmetler devam ettigini kaydetti.

Egitimden sagliga, kültürden, turizme, alt yapidan üst yapiya, tarimdan sanayiye, ticarete her alanda kentte muhtesem eserler, çok güzel hizmetler yapildigini aktaran Vali Su, bu hizmet halkasina bir yenisini daha ekliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanligi’mizin ilimizde çok güzel ve özel hizmetleri var. En son birini ifade edeyim. Geçen yil yaptik. Sur Kültür Yolu Festivali. Yaklasik 500 etkinlik, 2 binden fazla sanatçinin katilimiyla gerçeklestigi, 3 milyon civarinda vatandasimizin bir sekilde katilim sagladi. Insallah bu senede gerçeklestirecegiz. Hizmetler devam ediyor. Onlardan bir tanesi de kütüphanelerimiz. Bebek ve çocuklara hitap eden bir kütüphane açiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Mahabad Bulvari’nda kütüphanenin açilis törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, kaymakamlar, belediye baskanlari, AK Parti Diyarbakir 3. sira milletvekili adayi Suna Kepolu Ataman ve aileler çocuklariyla katildi.

Kaynak: İHA