Pakistan'daki Karakol Patlamasinda Can Kaybi 13'E Yükseldi

Pakistan’in Hayber-Pakhtunkhwa eyaletinde Terörle Mücadele Departmani’na (CTD) ait bir karakolda meydana gelen patlamada hayatini kaybedenlerin sayisi 13’e, yaralilarin sayisi ise 50’ye yükseldi.

Pakistan’in Hayber-Pakhtunkhwa eyaletinde yer alan Swat bölgesindeki Kabal kentinde bulunan Terörle Mücadele Departmani’na (CTD) ait karakolda meydana gelen patlamada can kaybi ve yarali sayisi artti. Yetkililer saldirida, hayatini kaybedenlerin sayisinin 13’e, yaralilarin sayisinin ise 50’ye yükseldigini açikladi.

Ilk olarak intihar saldirisi olarak açiklanan patlamanin mühimmat patlamasi olabilecegini belirten Polis Sefi Akhtar Hayat, patlamaya büyük ihtimalle karakolun elektrik tesisatinda meydana gelen kisa devre sonucu alev alan mühimmatin neden oldugunu aktararak, "Simdiye kadar disaridan bir saldiri olduguna dair kanit bulunamadi" dedi.

Patlamalarda hayatini kaybedenlerin çogunun terörle mücadele ekipleri oldugunu aktaran Hayat, binanin önünden geçen bir kadin ve çocugunun da patlamada hayatini kaybettigini belirtti.

Terörle Mücadele Departmani Bölge Sefi Sohail Khalid yaptigi açiklamada, patlamanin bir intihar saldirisi veya baska bir terör eylemi gibi görünmedigini, mühimmatin bulundugu odada dikkatsizlik nedeniyle patlamanin meydana geldigi üzerinde durduklarini kaydederek, "Bütün seçeneklerimizi açik tutuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA