Nemrut Krater Dagi'nda 5 Metrelik Kar Tünelleri

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan 2 bin 948 rakimli Nemrut Krater Dagi yolunda olusan 5 metrelik kar tünelleri görenleri hayretler içinde birakiyor.

Nemrut Krater Dagi'nda 5 Metrelik Kar Tünelleri
Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin akin ettigi Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü’nün 6 aydir kardan dolayi kapali olan yolu, Tatvan Kaymakamligi koordinesinde ilçe özel idaresi ve karayollari ekiplerinin hummali çalismasi ile ulasima açilmisti. Nisan ayinda yer yer 5 metreyi bulan kar yiginlarini gören vatandaslar hayret içinde kalirken, çocuklar ise aileleriyle karin keyfini çikardi.

Yolun açilmasiyla birlikte ziyaretçilerin akin ettigi Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan Nemrut Krater Gölü, yaz ve kis görüntüsüyle seyrine tatminsiz manzaralar sunuyor. Dünyanin ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Dagi ve Krater Gölü’nün zirveden dogal manzarasi ise görenleri kendine hayran birakti.

Ziyaretçilerden Mehmet Ali Akarsu, Nemrut yolunun açildigini duydugu gibi bu doga harikasi yere geldigini söyleyerek, “Yolda kar tünellerini gördük ve en düsük bizim boylarimiza geliyordu tüneller. Yer yer 5 metreye kadar kar kalinligi mevcut” dedi.

Karin keyfini yasadigini dile getiren Muhammet Kayra Kurutmaz adli vatandas ise nisan ayinda kartopu oynadiklarini ve güzel vakit geçirdigini söyledi.

Kaynak: İHA