Aksehir Belediyesi'nden Çocuklara Bayram Senligi

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde, 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde Aksehirli çocuklar için çocuk senligi düzenledi.

Aksehir Belediyesi'nden Çocuklara Bayram Senligi
Aksehir Nasreddin Hoca Stadyumu’nda ücretsiz olarak gerçeklestirilen etkinliklerde, sisme oyun gruplari, survivor parkuru, maskotlar, yüz boyama etkinlikleri ve çesitli yarismalar çocuklarla bulusturuldu. Çocuk Senliginin açilis töreninde bir konusma yapan Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya çocuklara iyi eglenceler dileyip Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armagan ettigi bu güzel bayramda Aksehir Belediyesi olarak çocuklar için 2 gün sürecek dolu dolu bir senlik hazirladiklarini söyledi.

Baskan Akkaya, “Geçen yil bu senligin ilkini yapmistik, bayagi da ilgi görmüstü. Bu yil da tüm okullarimizi belli bir program içerisinde buraya getirip bu oyun gruplarindan ve etkinliklerden faydalandiracagiz. Çocuklarimiz için ne yapsak azdir. Çünkü onlar bizim gelecegimiz, gelecegimizin sigortasi ve güvencesi. Atatürk dünyada ilk olarak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olarak bu bayrami çocuklarimiza armagan etmis. Aslinda bunda bir mesaj var; ulusal egemenlik ve çocuklar bir arada degerlendirilmis. Onun için egemenligimiz çocuklarla olacaktir. Çocuklarimizi ne kadar gelecege iyi hazirlarsak, onlari böyle güzel oyunlarla, aktivitelerle, donanimli bir sekilde çocukluklarini güzel yasatirsak daha gelismis ve donanimli bireyler olarak bu ülkenin kalkinmasinda ve gelismesinde rol alacaklardir. Cumhurbaskanimizin gayretleri ile Türkiye yüzyilini hazirliyoruz” diye konustu.

Açilisa katilan Cumhurbaskani Basdanismani Mustafa Akis ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de çocuklarin bayramini kutlayip, Aksehir Belediyesi’ne böyle güzel bir etkinlik düzenledigi için tesekkür etti. Konusmalarin ardindan açilisa katilan protokol üyeleri, festival alanini gezerek oyun alanindaki çocuklarla birlikte hatira fotografi çektirdi.

Çocuk Senligi açilis törenine; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Cumhurbaskani Basdanismani Mustafa Akis, Aksehir Kaymakami Mehmet Özel, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, AK Parti Aksehir Ilçe Baskani Abdurrahman Çardakoglu, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, bazi kamu kurum müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA