Bakan Akar Ramazanin Son Iftarini Sehit Aileleri Ve Gazilerle TSK'nin Yeni 'Amiral Gemisinde' Yapti

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar beraberinde TSK komuta kademesi ile ramazan ayinin son iftarini, Türk Silahli Kuvvetlerinin en büyük savas gemisi olan yerli ve milli üretim TCG Anadolu’da, sehit aileleri ve gazilerle yapti.

Akar beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan ile halkin ziyareti için Sarayburnu’na demirleyen TCG Anadolu’ya geldi.

Deniz Kuvvetleri Komutanliginin en büyük savas gemisi olan yerli ve milli üretim TCG Anadolu’ya gelisinde denizcilik geleneklerine uygun olarak “silistre” adi verilen denizci düdügü çalinarak karsilanan Bakan Akar, tören mangasini selamladi. Daha sonra geminin savas harekat merkezine çikan Akar baskanliginda Deniz Kuvvetleri Komutanligi unsurlarinin katilimi ile video telekonferans düzenlendi.

Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanliginin yeni “amiral gemisi” olarak nitelendirilen TCG Anadolu’dan yapilan video telekonferans toplantida, Libya açiklarinda görev yapan Türk Görev Grubu unsurlarindan, BM görevi kapsaminda Lübnan açiklarinda bulunan TCG Salihreis’e, Filyos açiklarinda görevli TCG Fatih’ten, Güney Deniz Saha Komutanligi, Donanma ve Deniz Kuvvetleri Komutanligi harekat merkezlerine kadar birçok noktaya baglanarak faaliyetlere iliskin bilgi aldi, talimat verdi.

TCG Anadolu’yu büyük bir gurur kaynagi olarak nitelendiren Akar, yapilan toplantinin da geminin iletisim gücünü göstermesi bakimindan önemli oldugunu vurguladi. TCG Anadolu’nun Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i katildigi törenle 10 Nisan’da Türk Silahli Kuvvetlerine teslim edildigini hatirlatan Akar, geminin 17 Nisan’dan itibaren halkin ziyaretine açildigini söyledi.



Yerli ve milli savunma sanayinin geldigi noktayi göstermesi bakimindan büyük bir övünç kaynagi olarak nitelendirdigi geminin Cumhurbaskani Erdogan’in talimatlari dogrultusunda vatandasin ziyaretine açildigini belirten Akar, “TCG Anadolu’yu 4 günde 52 bin vatandasimiz ziyaret etti. Bu asil milletimizin Türk Silahli Kuvvetlerine olan sarsilmaz sevgisi, güveni ve duasini gösteriyor” diye konustu.

En büyük takdiri güvenilmek, en büyük basariyi da bu güvene layik olmak olarak degerlendiren Akar, sunlari söyledi:

“Bize verilen görevleri en hassas sekilde vatan, millet için yapmaya devam edecegiz. 23 Nisan’da ise hem Deniz Kuvvetlerimizin hem Hava Kuvvetlerimizin geldigi noktanin gururunu hem vatandaslarimizla paylasacagiz hem de görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun diye Sarayburnu’ndan Karadeniz’e dogru TCG Anadolu’nun bir seyri olacak. Seyre Hava Kuvvetlerimizin çelik kanatlari da eslik edecek. Hem Ramazan Bayrami’ni hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni hem de Silahli Kuvvetlerimizin geldigi noktanin gururunu hep birlikte yasayacagiz. 23 Nisan’da saat 09.00’dan itibaren TCG Anadolu, Karadeniz’e dogru Sarayburnu’ndan seyre baslayacak. Avrupa ve Asya yakasindaki bütün vatandaslarimizi bu gururu bizimle paylasmaya davet ediyoruz, onlari bekliyoruz.”

“Müthis bir hareket kabiliyeti, yetenek”

TCG Anadolu’yu Türk mühendisliginin, isçiliginin, mütesebbisinin, Türk Deniz Kuvvetlerinin ve Türkiye’nin büyük bir basarisi, iftihar ve gurur tablosu olarak nitelendiren Akar, geminin baris ve kriz dönemlerinde ayri görevlerinin olacagini, olasi insani yardim harekati ile afet ve acil durum faaliyetlerinde görevlendirilecegini belirtti.

TCG Anadolu’yu Türk denizcilik tarihi ile yerli ve milli savunma sanayinin önemli bir köse tasi olarak degerlendiren Akar, bunlarin devaminin da gelecegini söyledi.



Geminin özelliklerine iliskin de degerlendirmelere bulunan Akar, “Yani bu gemi herhangi bir ikmale ihtiyaç duymadan ABD’ye gidip geliyor. Bu müthis bir hareket kabiliyeti, yetenek” dedi.

Daha sonra gemiye davet edilen sehit aileleri ve gazilerle TCG Anadolu’yu gezen Akar, iftar saatinde yemekhaneye geçerek ramazan ayinin son iftarini onlarla yapti.

“Hesabini sorduk, sormaya devam edecegiz”

Iftarin ardindan konusan Akar, ister terörle, isterse “asrin felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerle mücadele olsun Mehmetçigin önemli görevler üstlendigini belirterek, sunlari kaydetti:

“Türk Silahli Kuvvetlerinin basarisinda aslan payi sehitlerimize ve gazilerimize ait. Sehitlerimiz ve gazilerimiz basimizin taci. Onlarin kahramanliklarini, fedakarliklarini unutmamiz mümkün degil. Milletimiz sehitlerimizin, gazilerimizin açtigi yoldan ilerliyor. Onlarin kahramanligi olmasa bugünlere gelmemiz mümkün degildi. Biz her zaman onlari saygi ve minnetle aniyoruz. Ayrica sehitlerimizin bir damla kanlarini, kiymetli ailelerinin bir damla gözyasini yerde birakmadik, birakmayacagiz, hesabini sorduk, sormaya devam edecegiz”

Sehit ve gazi ailelerinin gösterdigi fedakarliklara da vurgu yapan Akar, “Sehit ailelerini basimizin taci olarak görüyor, sehitlerimizin hatiralarini yasatmak için diger ülkelerin göstermedigi hassasiyeti gösteriyoruz. Biz ne yaparsak yapalim sehit ve gazi ailelerinin haklarini ödeyemeyecegimizi de biliyoruz” ifadelerini kullandi.

Basta sehit aileleri ve gaziler olmak üzere son dönemdeki basarili çalismalarda büyük fedakarlikla görev yapan Türk Silahli Kuvvetlerinin kahraman mensuplari ile tüm milletin Ramazan Bayrami’ni da kutlayan Akar, sözlerini gemi personeline yönelik, “Denizleriniz sakin, pruvaniz neta yolunuz, bahtiniz açik olsun” ifadesi ile tamamladi.
Kaynak: İHA