Kahramanmaras'ta 'Samsun Çarsisi' Tamamlanarak Hizmete Hazir Hale Geldi

Kahramanmaras’ta ‘dünyanin en saçma binasi’ olarak bilinen binanin yikilmasi ile ayni alanda yapimina baslanan Samsun Çarsisi tamamlanarak hizmete hazir hale getirildi.

Kahramanmaras'ta 'Samsun Çarsisi' Tamamlanarak Hizmete Hazir Hale Geldi
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi, ilde ticaretin canlanmasi ve esnafin faaliyetlerini sürdürmesi noktasinda geçici çarsilar olusturmaya devam ediyor. Bu çerçevede Trabzon Caddesi’nde ‘dünyanin en saçma binasi’ olarak bilinen ve daha sonra yikilan binanin yerine insa edilen 22 is yerinden olusan Samsun Çarsisi’nda alt ve üstyapi çalismalarinin ardindan is yerlerinin de kurulumu da tamamlandi. Gerçeklestirilecek kura çekimi ile çarsida hak sahibi olan esnaflarin belirlenmesinin ardindan bölgede ticari faaliyetler baslayacak.

Kahramanmarasli Ali Cirik, Samsun Çarsisi’nin tamamlanmasinin önemli oldugunu belirterek, “Su an için en uygun olan oydu zaten. 18 katli bina depremden önce yikildigindan dolayi yapilmasi iyi olmus. Zaten çarsi su anda bitmis vaziyette, esnaflarimiza böyle bir yer lazimdi. Allah devletimizden razi olsun” dedi.

18 katli binanin daha önce yikildigini hatirlatan Mustafa Kadas, “18 katli binanin ucube görüntüsü vardi, Maras’a hiç yakismiyordu zaten. Simdi daha güzel olmus. Çok hareketli bir yerdi. Esnaflara canlilik getirir burasi. Çok güzel olmus burasi” diye konustu.

Kaynak: İHA