IBB Baskani Imamoglu Açiklamasi 'Allah O Iki Baskandan Razi Olsun'

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, açilisi yapilan Silahtaraga Gençlik Parki yerine yapilacak aritma tesisini AK Partili belediye baskanlarinin uyarisi üzerine iptal ettiklerini anlatarak, "Allah onlardan razi olsun" dedi.

IBB Baskani Imamoglu Açiklamasi 'Allah O Iki Baskandan Razi Olsun'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani (IBB) Ekrem Imamoglu, Eyüpsultan’da topla açilis törenine katildi.

Programda konusan Imamoglu IBB olarak insanlarin ihtiyaç duydugu projeleri ürettiklerini belirterek, "Siyasi tatmin ya da bir avuç insani mutlu eden projeler üretmiyoruz. Bizim projelerimizle insanlarimizin ihtiyaç duydugu isler üretiyoruz. Içinde metrolarimiz, yasam vadilerimiz, aritma tesislerimiz, yurtlarimiz, kreslerimiz, spor tesislerimiz, saglik merkezlerimiz var. Restorasyonlar, kültür merkezleri, sosyal tesisler; yeni Halk Ekmek fabrikasindan kent lokantalarina, piril piril, çagdas, yeni IETT araçlarindan elektrikli deniz taksilerine meydan düzenlemelerinden, otoparklara, açikçasi Istanbul’un her kösesinde çok degerli, yeni projelere imza atiyoruz" ifadelerini kullandi.

Açilisi yapilan Silahtaraga Gençli Parki’nda daha önce aritma tesisi yapilmak istendigini hatirlatan Imamoglu, "Aritma tesisi projesi, bana ilk ziyaretlerinde Eyüpsultan ve Kagithane belediye baskanlari açmisti. Allah onlardan razi olsun. Bizi uyardilar ve dediler ki; burada yapilacak aritma tesisi gerçekten her iki ilçeye ve Haliç’e sikinti olusturabilir. Bundan dolayi kendilerine tesekkür ediyorum. Baktik ki yaklasik 125 bin metrekarelik Haliç’in kiyisinda bir alanda bir aritma tesisi planlandi. Bu analizi arkadaslar bana sundugunda dediler ki ‘siz zaten Baltalimani’nda bir aritma tesisi yapiyorsunuz. Bu bölgenin bir bölümünün atik suyu oraya gidecek. Ayni zamanda Yenikapi’daki aritma tesisini yenileyeceksiniz, bu konuda proje hazirliginin oldugunu biliyoruz. Orada basladiginiz zaman Haliç kiyisinda bir aritma tesisine ihtiyaç yok’. Diger yandan aritilsa dahi atik suyun Haliç’e birakilmasi önerilmiyor. Haliç beslenmesi gereken bir yapi. Yillardir buraya bogazdan, Karadeniz’den su takviyesi yapiliyor ve Haliç’in tazelenmesi saglaniyor. Dip temizliginden tutun Haliç’le ilgili yeni hayata geçirdigimiz tarama biçimindeki temizleme sistemiyle sürekli nefes almasi ve yenilenmesi saglanmali. ISKI’deki toplantidan sonra arkadaslarimi alip yapilacagi yere geldim. Bir baktim ki 30-40 yillik agaçlar orada bir ormana dönüsmüs. Yani bu agaçlar kesilerek bir aritma tesisi insa edilecek. Her aritma tesisinin ister istemez negatif tesirlerin çevresine ayrica vardir, kokusundan görüntüsüne kadar. Burasi Altin Boynuz. Haliç tarihi bir doku. Biz o zaman bu temeli atmamaya, yapilan bu ihaleyi iptal etmeye karar verdik” seklinde konustu.

Silahtaraga Gençlik Parki’nin Eminönü’nden Alibeyköy Cep Otogari’na kadar 12 kilometrelik bir yesil hattin olusmasini sagladigin altini çizen Imamoglu, "Kiyilarin halka kapatilmasina tahammülümüz yok. Haliç’i essiz bir yasam vadesi olarak Istanbullulara emanet etmenin gururunu yasiyoruz... Eyüpsultan’da Bölgesel Istihdam Ofisimizi de açiyoruz. Is arayan gençlerimize özellikle hanimefendilere ve herkese hizmet sunan, göreve basladigi andan itibaren tam 100 bini asan insanimiza is bulan; meslege odakli is gücünü Enstitü Istanbul ISMEK kurslarimizda yetistiren sertifika veren bir modelle is bulan bu merkezlerimizin 19’ncusunu Eyüpsultan’da açiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA