Cumhur Ittifakinin Ve MHP'nin Önceligi Deprem Bölgesinin Imari Ve Ihyasi

Ilk günden beri deprem yasanan bölgelerde olduklarini ifade eden MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, "Cumhur Ittifaki ve MHP olarak bizim önceligimiz 14 Mayis’ta yapilacak olan seçimlerden daha önemlisi, deprem bölgesinin imar ve ihyasiyla alakali vatandasimizin yaralarinin sarilmasidir" diye konustu.

Cumhur Ittifakinin Ve MHP'nin Önceligi Deprem Bölgesinin Imari Ve Ihyasi
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) iftar programi olarak gerçeklestirilen bulusmaya Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoglu, MYK Üyesi Fevzi Zirhlioglu, MDK Üyesi Muhammet Tekin, Il Baskani Cihangir Kalkanci, il baskan yardimcilari, ilçe baskanlari ile geçmis dönemlerde davaya emek vermis ve çesitli görevlerde bulunmus teskilat mensuplari katildi.

‘Arife tarif gerekmiyor’ diyerek iftar programina katilan teskilat mensuplarinin ülkenin hal ve ahvalini yakindan bilen bir siyasi tecrübeye sahip olduklarini belirterek kürsü hitabina baslayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, “Önümüzde tarihi ve kritik bir süreçte idrak edilecek bir seçim var. Ama daha da önemlisi Türkiye olarak 6 Subat’ta muhatap oldugumuz 11 ilimizi kapsayan binlerce vatandasimizin kaybina ve yine binlerce vatandasimizin yaralanmasina sebebiyet veren bir büyük felaket yasadik. Önceligimiz mutlaka bu 11 ilde yasanan felaketin yaralarini bertaraf etmek. Orada çaresiz bitap konumda gelecege dair umutlari tükenmis vatandasimizin yeniden hayata baglanmasini, sahipsiz olmadiklarini hissetmelerini temin konusunda gayret ortaya koymak icap ediyor. Cumhur Ittifaki ve MHP olarak bizim önceligimiz 14 Mayis’ta yapilacak olan seçimlerden daha önemli olarak deprem bölgesinin imar ve ihyasiyla alakali vatandasimizin yaralarinin sarilmasidir” dedi.

Deprem bölgesine yönelik MHP’nin tüm mensuplarinin yapilmasi gerekenler hususunda gayret gösterdigini vurgulayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, “Belediyelerimizle, Ülkü Ocaklarimizin bütün mensuplariyla, parti teskilatlarimizla ilk günden itibaren bölgedeyiz. Devlet, bölgeye bütün kurumlariyla nüfuz ederek yaralari sarmanin samimi gayreti içerisindedir. Bir yandan cenazelerimizi defnediyor, öte yandan günlük ihtiyaçlari karsilamaya gayret sarf ediyoruz. Bir yandan enkazlari kaldirmanin çabasi içerisinde oluyoruz. Ama öte yandan bir yil içerisinde yeniden o bölgenin imar ve ihyasini temini konusunda da bütün gücümüzü seferber etmek suretiyle bir gayret ortaya koyuyoruz. Hamd olsun devletimiz orada. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, hemen her gün bir il veya ilçede depremzede kardeslerimizle birlikte olmanin gayretini ortaya koyuyorlar” seklinde konustu.

Deprem bölgesinden geçici süreyle de olsa ülkenin farkli bölgelerine göç eden çok sayida vatandas oldugunu hatirlatan Büyükataman, açiklamasini su ifadelerle sürdürdü;

“Bursa’da da 30 bin civarinda deprem bölgesinden gelen vatandasimiz var. Ilçe baskanlarimiz, ilk günden itibaren ilçelerine gelen depremzede vatandasimizla yakinen alakadar oluyor. Sag olsun basta Büyüksehir Belediyesi Baskani Alinur Aktas ve ilçe belediye baskanlarimiz olmak üzere hem Bursa’mizda hem de deprem bölgesinde kendilerine emanet edilen yerlerde yaralari sarabilmek, bir nebze olsun derman olabilmek için gece demeden gündüz demeden samimi bir gayret ortaya koyuyor. Süphesiz kayiplarimizi geri getirmemiz mümkün degil. Ancak Allah’in izniyle kalanlarin umutlarini yesertecek, onlarin yine huzur ve güven içerisinde bulunduklari yerde yasamlarini sürdürebilmelerine imkan saglayacak basta konut olmak üzere her türlü ihtiyaçlari kisa süre içerisinde giderilecek.”

MHP’ye 14 Mayis seçimleri için çok sayida aday adayligi müracaati yapildigini ifade eden MHP Genel Sekreteri Büyükataman, “MHP’ye 1 haftalik süre içerisinde yaklasik 4 bin 600 civarinda aday adayligi basvurusu yapildi. Bu müracaatlar içerisinde önemli bir kismi yurt disindan olmak üzere planli ve organize, bir takim bölücü örgütlerin, FETÖ dahil olmak kaydiyla bir takim organizasyonlarin MHP aday adayligi sürecinde özel bir gayretinin oldugunu gözlemledik. Bütün bunlari yakinen takip ettik. Inceleyip irdeledik. Netice itibariyla geçtigimiz hafta sali günü bütün evraklari tamamlanmis, talep edilen bütün hususlarin yerine getirildigi toplamda bin 894 aday adayi müracaatinin MHP’ye yapildigini gördük. Suan itibariyla bu bin 894 müracaat içerisinde yine milletvekili adayi olup olmamasiyla alakali bir takim hukuki sorusturmalar, incelemeler ve denetlemeler hukuk büromuz tarafindan seçim isleri nezaretinde yürütülüyor” dedi.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, “Bursa’da 1’inci ve 2’nci bölgeden toplan 56 arkadasimizin aday adayligi müracaati oldu. Önümüzdeki hafta sonu itibariyla ayin 9’unda bütün siyasi partilerin ülke genelinde 600 adayini Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmesi gerekiyor. Biz de nasip olursa 7’sinde yani cuma günü 600 milletvekili adayimizi YSK’ya liste olarak teslim edecegiz. Insallah gerek bu hizmete talip olan ülküdaslarimizla gerek teskilat mensuplarimizla gerek vatandasimizla bu seçimin nezaketini, önemini ve ülkenin gelecegine dair ne anlam ifade ettigini degerlendirerek ve dikkate alarak 14 Mayis’ta bir irade ortaya koyacagiz. Kim ne derse desin. Bu ülke ve bu millet sahipsiz degildir. Kim ne yaparsa yapsin. Her dönem örnegine sahit oldugumuz gibi bu necip milletin feraseti yine Allah’in izniyle bir takim oyunlari bosa düsürecek ve ülkesinin gelecegine nasil sahip çiktigini ortaya koydugu iradeyle bir kez daha gösterecektir” degerlendirmesinde bulundu.

Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoglu ise, 14 Mayis seçimlerinin önemine vurgu yaparken sunlari söyledi:

“Bu seçim, Istiklal Harbi dönemimizde Kuvâ-yi Milliye’nin saflarinda yer alanlar ile Yunan Ordusu’na has pirinç ile etli pilav götürenlerin mücadelesidir. Devletler zorunlu olarak ittifak içerisinde olurlar. Ama karsilikli hak ve menfaatlerini hiçbir zaman terk etmezler. ABD Genel Kurmay baskani geliyor, PKK ile son hazirliklari konusuyor. Teröre destek veren devletler, 1980 ve 90’lara kadar kara listedeki devletlerdi. Bugün dünyanin en büyük devleti diye bilinenler terörün dogrudan destekçisi oldular. Artik helikopter veriliyor. Bakin bu basit bir olay degil. BOP çerçevesinde sinirlari degistirilmesi gereken ya da onlara biat ve secde edecek yönetimi belirleyemedikleri yegane ülke Türkiye kaldi. Suriye ve Irak’in kuzeyinde neler oluyor görüyorsunuz. Orada Erbil’den Süleymaniye’den Lazkiye’ye kadar bir terör devleti hayaliyle koridor olusturuluyor. Bölgeye bir hançer gibi saplandi. Ne zaman? Türkiye’de gerçeklesen 15 Temmuz hain darbe girisiminden yaklasik 45 gün sonra. Darbeci alçaklar içinden ayiklandiktan sonra ordu, sahlanip orada ABD’nin oyununu bozdu. Biz, dünya devletlerinin oyunlarini bozuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA