Çifte Vatandaslar Bulgaristan'daki Seçimler Için Sandik Basina Gittiler

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, çifte vatandaslar Bulgaristan seçimleri için oy kullanmaya basladi. Ayvalik’ta 15 Eylül Ortaokulu’nda kurulan sandiklarda Edremit Körfezi’ndeki ilçelerde yasayan vatandaslar oy kullanmak için sabah saatlerinden itibaren sandik basina geldi.

Çifte Vatandaslar Bulgaristan'daki Seçimler Için Sandik Basina Gittiler
Bulgaristan’daki genel seçimler dahilinde Türkiye’de yasayan çifte vatandaslar oy kullanmaya basladi.

24 ilde kurulan 162 sandikta çifte vatandasliga sahip olan seçmenler 08.00 itibariyle oy kullanmaya basladi.

Oy kullananlardan Nezihe Karaca isimli vatandas hem Türk hem de Bulgaristan vatandasi olarak, Türklerin Bulgaristan Parlamentosu’nda daha güçlü bir sekilde temsil edilebilmesi için yüksek bir oy oranina sahip olmasinin kendileri için çok önemli oldugunu vurguladi.

Cemile Yalçin Ovaciklioglu isimli vatandas ise küçük kiziyla sandik basina gelerek oy kullandi.

Istanbul’da yasadigini ve Bulgaristan’dan 1988 yilinda göç ettiklerini kaydeden Ovaciklioglu, “Bu hafta sonunda yazligimiza geldik. Bu seçimle ilgili bilgilendirmelere baktigimda Ayvalik’ta da bir sandigin kurulacagini ögrenince çok sevindim. Bu hizmeti saglayan tüm yetkililere çok tesekkür ederim. Oyumu kullandim. Umarim her sey güzel olur. Güzel sonuçlar aliriz. Çünkü Bulgaristan’da Türklerin güçlü oldugu bir parlamentonun kurulmasindan ve haklarimizin daha iyi korunup gözetilmesini istiyoruz” dedi.

Neriman Durmaz isimli vatandas ise seçimlerin Bulgaristan ve kendileri için hayirlara vesile olmasini temenni etti.

Oy kullanma islemi saat 17.00’ye kadar devam etti.
Kaynak: İHA