Baskani Özdemir Açiklamasi 'Bu Zorlu Günleri Devlet-Millet El Ele Atlatacagiz'

Samsun Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Kahramanmaras’ta kurduklari iftar çadirini ziyaret ederek, "Bu zorlu günleri devlet-millet el ele atlatacagiz” dedi.

Baskani Özdemir Açiklamasi 'Bu Zorlu Günleri Devlet-Millet El Ele Atlatacagiz'
Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir ile Havza Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Rafet Ergin ve Mahmut Gümüstekin ile birlikte Kahramanmaras merkez Kilavuz Millet Bahçesindeki çadir kenti ve Kizilay’in 50 bin kisilik kapasiteli yemek üretim tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundular ve burada yürütülen çalismalar hakkinda Asarcik Kaymakami Fatma Gül Nayman ve Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam’dan bilgiler aldilar.

Baskan Özdemir ve beraberindekiler daha sonra Samsun Il Emniyet Müdürü iken Kahramanmaras’a atanan Il Emniyet Müdürü Dr Ömer Urhal’i ziyaret ederek bir süre görüstüler.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir ve beraberindekiler ziyaretin ardindan Havza Belediyesi tarafindan Kahramanmaras’in merkez Onikisubat ilçesinde Piri Reis Ortaokulunda kurulan iftar çadirlarini ziyaret ettiler.

Iftar saatinin yaklasmasi ile birlikte ocagin basina geçen, depremden etkilenen vatandaslara iftar yemegi ikram eden ve afetzede vatandaslarla yakindan ilgilenen Baskan Özdemir daha sonra masalari tek tek ziyaret etti.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir’in ev sahipliginde gerçeklesen iftar programina Havza Kaymakami Cengiz Nayman, Asarcik Kaymakami Fatma Gül Nayman, Havza Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Rafet Ergin ve Mahmut Gümüstekin katildi.

Baskan Özdemir iftar çadirina gelen depremden etkilenen çocuklarla tek tek ilgilenerek çocuklara hediyeler verdi.

Afet bölgesinde koordinasyonu saglamak için Kahramanmaras’ta görevini sürdüren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli Havza Belediyesi Iftar Çadirini ziyaret etti.

Ziyarette Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir iftar çadirinda ve deprem bölgesinde gerçeklestirilen çalismalar hakkinda Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli’ya bilgiler aktararak yürüttükleri çalismalarinda Vali Dagli ve ekibine kolayliklar diledi.

Bölgede kurulan iftar çadirlarinda depremden etkilenen vatandaslara iftar ve sahur yemegi ikram edildigini belirten Baskan Özdemir, “Depremzede kardeslerimiz iftar çadirlarimizda oruçlarini açabildigi gibi, kaplariyla yemek de alabiliyor. Rabb’im tutmus oldugumuz oruçlarimizi ve yapmis oldugumuz ibadetleri kabul etsin. Allah’in izniyle bu zorlu günleri devlet millet el ele atlatacagiz” diye konustu.

Deprem bölgesinde depremzede çocuklara yönelik olarak bölgede kurulan etkinlik çadiri ile çocuklarin yönelik etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Baskan Özdemir; “Çocuklarimizin yüzünde olusacak bir gülümseme için çalisiyoruz. Onlarin mutlulugu bizim için çok kiymetli ve Onlarin keyifli bir Ramazan ayi geçirmelerini istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA