Trafik Ekipleri Bayrama Hazir

Bolu’da Ramazan Bayrami tatili boyunca 37 trafik ekibi 24 saat görev yapilacagini söyleyen Bölge Trafik Denetleme Sube Müdür vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “Bayram öncesi ve sonrasi gerekli trafik tedbirlerini en üst seviyede almis bulunmaktayiz. 24 saat içerisinde 37 trafik ekibiyle güzergahlarimizda denetimlerimiz devam edecek" dedi.

Trafik Ekipleri Bayrama Hazir
Türkiye’nin en önemli karayolu geçis güzergahlarindan birisi olan TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu Bolu geçislerinde, Ramazan Bayrami tatili boyunca sürecek olan tedbirler polis ekipleri tarafindan baslatildi. Özellikle trafigin en yogun yasandigi Bolu Dagi Tüneli ve Gerede-Karadeniz baglanti yolu güzergahlarinda 37 trafik ekibi, yasanabilecek olumsuzluklara karsi tedbirlerini aldi.

“24 saat içerisinde 37 trafik ekibiyle denetimlerimiz devam edecek”

Bolu Bölge Trafik Denetleme Sube Müdür Vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “Bolu Emniyet Müdürlügü’müz olarak bayram öncesi ve sonrasi gerekli trafik tedbirlerini en üst seviyede almis bulunmaktayiz. 24 saat içerisinde 37 trafik ekibiyle güzergahlarimizda denetimlerimiz devam edecek. Ayrica büro personellerimiz ve diger birimlerdeki personelle trafik tedbirlerine takviye yapilmis bulunmaktadir. Trafik yogunlugunu yarin ve yarindan sonra bekliyoruz arife günü itibariyle. Güzergahlarimizda sürücüler denetlenirken özellikle emniyet kemeri takmalari konusunda arkadaslarimiz tarafindan uyariliyor” dedi.



“Personelimiz tarafindan gerekli bilgilendirmeler yapilmaktadir”

Öte yandan, sürücülere gerekli uyarilarin yapildigini ifade eden Müdür Vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “Yolcu otobüsleri denetimlerinde, sürücülerin takograf kayitlari denetleniyor, araç kullanma süreleri. Ayrica yolculuk halinde bulunan kullanicilarin, otobüslerde, emniyet kemeri takmalari konulari personelimiz tarafindan gerekli bilgilendirmeler yapilmaktadir” ifadelerini kullandi.

“Kazalarin yogun oldugu bölgelerde denetimlerine devam edeceklerdir”

Kazalarin yogun oldugu bölgelerde denetimlerin sikça olacagini dile getiren Ali Yilmaz, “Bayram süresince otoyolda ve D100 karayolunda radarlarimiz belirlenen program dahilinde kazalarin yogun oldugu bölgelerde denetimlerine devam edeceklerdir” diye konustu.



“Bayram trafigi de yavas yavas kalabaliklasmaya basladi”

Öte yandan, trafik ekiplerinin kontrol noktasinda durdugu sürücü Mustafa Apaydin trafigin yavas yavas yogunlastigini dile getirerek, “Bayramda denetim olursa çok güzel olur. Kurallara uyuyorum. Bayramda uzun yola çikmayi düsünmüyorum. Zaten uzun yoldan geliyorum. Bayram trafigi de yavas yavas kalabaliklasmaya basladi” dedi.

Kaynak: İHA