DEÜ Malatya'da 65 Bin Fidani Toprakla Bulusturacak
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), depremden etkilenen bölgelerde faaliyetlerini sürdürürken, vatandaslarin moralini yükseltmek ve dayanisma ruhunu vurgulamak amaci ile Malatya’da hatira ormani kurmak için ilk adimi atti. Orman Genel Müdürlügü’nün (OGM), DEÜ’ye tahsis ettigi alanda fidan dikimini gerçeklestirdiklerini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Toplam 65 bin fidani toprakla bulusturarak, Üniversitemiz ve Izmir adina bu felakette bir kez daha ortaya çikan dayanisma ruhumuzu yüceltecegiz” dedi.

Malatya’da düzenlenen ve OGM bölge yetkilileri ile DEÜ mensuplarinin katildigi etkinlikte konusan Rektör Hotar, “Arastirma Üniversitesi olarak, deprem haberini alir almaz bölgeye ekiplerimizle ulasarak vatandaslarimiza hizmet etmeye ve devletimizin yaninda çalismalara destek olmaya gayret gösterdik. Bu noktada depremden zarar gören vatandaslarimiza ulastik; kamu hizmetlerinin aksatilmadan sürdürülmesi için bölgedeki kurumlara yardimci olduk. Millet olarak dayanisma ruhumuzu ortaya koyarken üniversite olarak da kurulus misyonumuzu en iyi sekilde yerine getirmeye özen gösterdik. Bugün, ilk fidanlarini diktigimiz Dokuz Eylül Üniversitesi Malatya Hatira Ormanimiz ile hem buradaki duygularimizi vurgulamayi hem de toplumsal moral ve motivasyona güç vermeyi planladik” seklinde konustu.
Daha yasanabilir bir dünya için
DEÜ olarak daha yasanabilir ve yesil bir dünya için sorumluluk almayi sürdürdüklerini ifade eden Rektör Hotar, sözlerini söyle sürdürdü: “Bu ormanimizda agaç olacak her fidan, gelecekte zor zamanlarda kenetlenmenin ve birlik olmanin önemini hatirlatacak. Bu süreçte ülkemiz adina daha çok neler yapilabilecegini görecek ve üniversite olarak yolumuza akil ve bilim ile devam edecegiz. Bu ormanin olusturulmasinda emegi geçen Orman Genel Müdürlügü yetkililerine, hocalarimiza, mesai arkadaslarimiza ve ögrencilerimiz ile Malatyali hemsehrilerimize tesekkür ediyoruz.”
