Erdogan'i Siyasi Yasaktan Kurtarmak Için Kendini Feda Eden Mervan Gül, Milletvekilligi 1. Sirada

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 2003’teki Siirt yenileme seçimlerinde istifa ederek kendisine yer veren Mervan Gül’ü birinci siradan aday gösterdi.

Erdogan'i Siyasi Yasaktan Kurtarmak Için Kendini Feda Eden Mervan Gül, Milletvekilligi 1. Sirada
12 Aralik 1997’de Siirt’te okudugu Ziya Gökalp’in Asker Duasi siiri nedeniyle 1999 yilinda 10 ay hapse mahkum edildigi için siyasi yasakli olan Cumhurbaskani Erdogan 3 Kasim 2002 seçimlerinin ardindan basbakan olamadi. Erdogan’in giremedigi seçimin sonucunda Abdullah Gül baskanliginda 58. Cumhuriyet hükümeti kuruldu. Erdogan, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 312. maddesinde yapilan degisiklikle siyasi yasaginin kalkmasinin ardindan, 8 Mart 2003’te Siirt’te yapilan yenileme seçimlerinde ’Yigit düstügü yerden kalkar’ diyen Siirtlilerin destegiyle Siirt milletvekili olarak TBMM’ye adimini atti.

"Cumhurbaskani Erdogan’dan Siirtli vekil adayina ahde vefa"

Cumhurbaskani Erdogan, milletvekili olan ve Siirt yenileme seçimlerinde kendisine yer vermek üzere istifa eden Mervan Gül’ü 14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskani ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde Siirt’ten birinci sirada aday göstererek büyük bir ahde vefa örnegi gösterdi.

Siirt’te 28. dönem AK Parti birinci siradan milletvekili adayinin Mervan Gül oldugunu duyan vatandaslar, Siirt için yeni bir dönemin basladigini ifade etti.

Seçimden sonra Siirt için güzel günlerin baslayacagini söyleyen Nurten Temiz, "Siirtli bir kadin olarak bugün çok gururlu ve heyecanliyiz. Mervan Gül’e tekrar birinci siranin verilmesi hem umut oldu hem de ahde vefa anlaminda bizi çok mutlu etti. Hem Cumhurbaskanim adina hem de Siirt’im adina bu ahde vefayi gösteren bütün teskilatlarimiza tesekkür ediyorum. Insallah 3 milletvekilimizi de meclise gönderecegiz ve Siirt için güzel günler olacak" dedi.

Siirt’te AK Parti birinci sira adayi Mervan Gül’ün Siirtliler için bir umut oldugunu ifade eden Hayrettin Uluç, "Mervan Gül Siirt’e seçildi. Biz mutluyuz, insallah bizim için hayirli olur. Güzel ve yeni bir Siirt olacak. Bizim için yeni is imkanlari dogacak" seklinde konustu.

Mervan Gül’ün Siirt’te birinci sirada seçilmesinin isabetli bir karar oldugunu dile getiren Nurcan Arslan, "Mervan Bey’in seçilmesine sevindim. Hakkinda hayirlisi olsun, insallah meclise gidecek" diye konustu.

Milletvekili aday isimlerinin açiklanmasini degerlendiren Reyhan Sendur ise seçimlerde istedigi kisilerinin seçilmesine çok mutlu oldugunu söyledi.

Sendur, "Iyi ve güzel bir seçim oldu. Gerçekten destekliyoruz. Allah muvaffak etsin. Çalismalarini begeniyoruz, basarilar diliyoruz. Güveniyoruz ona, insallah güzel çalismalar yapacak. Siirt halki için desteklerini istiyoruz. Desteklesinler, güzel bir seçim olacak" diye konustu.

Kaynak: İHA