Tarihi Cadde Peyzaj Çalismasinin Ardindan Verilen Iftar Yemegi Ile Hizmete Açildi

Karadeniz’in yesil ve mavinin bulustugu Giresun’da 1869 yilindan itibaren sehre hizmet veren Fatih Caddesi yeniden “Prestij Cadde” konsepti ile alt yapilari yeniden düzenlendi. Giresun Belediyesi, yeni görünümü ile sehre kazandirdigi 150 yillik Fatih Caddesini 2 bin kisilik gönül sofrasi kurularak iftarla birlikte açilis gerçeklestirdi.

Tarihi Cadde Peyzaj Çalismasinin Ardindan Verilen Iftar Yemegi Ile Hizmete Açildi
Giresun Belediyesi’nin daha konforlu ve daha modern bir yasam için baslattigi ‘Prestij Cadde’ projelerinde hizmete açilan Nihatbey Caddesi ve Pazar Caddesi’nin ardindan 1. etabi tamamlanan Fatih Caddesi üzerinde düzenlenen ’Gönül Sofrasi’ iftar yemegi ile hizmete açildi.

Hizmete açilan Fatih Caddesi’ndeki çalismalarla ilgili bilgi veren Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, “Proje çerçevesinde caddede altyapi içme suyu ve yagmur suyu yenilemesi, kaldirim genisletme, peyzaj, dekoratif aydinlatma, otopark cepleri, beyaz begonit kaldirim ve siyah beyaz begonit yol çalismasi uygulandi. Mahalle sakinlerinin yani sira sehir genelinde de büyük begeni toplayan, 10 milyon TL bedelli projenin kalan 200 metrelik ikinci etabina ise bir süre sonra baslatilacaktir. 800 metre uzunlugundaki projenin 600 metrelik 1’nci etabi hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen Gönül Sofrasi iftar yemeginde halkimizla beraber olduk. Hem caddenin açilisini gerçeklestirdik hem de halkimizla beraber oruç açmanin mutlulugunu yasadik” dedi.

Hizmete açilan Fatih Caddesi’nin yeni görünümüyle ticari hayata da canlilik katacagina dikkat çeken Baskan Senlikoglu, “Fatih Caddemiz, bölge standardini yükseltecek ve caddenin ticari katma degerini de üst seviyeye çikaracak. Bu sayede bölgemizin ticaret hacmi artacaktir. Yapmis oldugumuz bu çalisma ile caddemizde trafigi düzenli hale getirdik. Hem de kaldirimlari vatandaslarimizin daha rahat kullanabilecegi bir yapiya kavusturduk” diye konustu.

Kaynak: İHA