Bilecik'te 'Egitimde Tek Yürek Kardes Okul' Projesi Için Harekete Geçildi

Bilecik Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan “Egitimde Tek Yürek Kardes Okul” projesi için harekete geçtiklerini belirterek bilgi verdi.

Bilecik'te 'Egitimde Tek Yürek Kardes Okul' Projesi Için Harekete Geçildi
Il Müdürü Akyol, 11 ilde büyük yikima yol açan depremin ardindan Milli Egitim Bakanligi Din Ögretim Genel Müdürlügü’nün baslattigi “Egitimde Tek Yürek Kardes Okul” projesi için Bilecik’te dügmeye basildigini belirtti.

Akyol, "Proje çerçevesinde Merkez Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Bozüyük Fatih Sultan Mehmet Imam Hatip Ortaokulu, Bilecik’i temsilen gönüllü kardes okul oldular. Merkez Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Arzu Kesici, Sanliurfa Karaköprü Milli Irade Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürlügü ile, Bozüyük Fatih Sultan Mehmet Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Ebubekir Asil, Sanli Urfa Eyyubiye Hayati Harrani ve Küçükhan Imam Hatip Ortaokulu Müdürlügü ile irtibata geçtiklerini ve hep birlikte huzur veren çalismalar için Ilimizin kardes okullarinin her zaman yaninda olacaklar” ifadelerini kullandi.

Bilecik Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol konusmasinin devaminda, “Depremde birinci derecede tahribata yol açan on ilde yer alan okullarin yaralarini hep birlikte sarmak, okullara ögrencilere, çalisanlara, ögretmenlere ve velilere ulasmak, kardeslik hukukunun geregini yerine getirmek amaciyla içinde yer aldigimiz bu projenin ögrencilerimize bir umut olmasi en büyük temennimiz” dedi.

Kaynak: İHA