Depremin Merkezi Ovaya Inince Yikildi Açiklamasi Pazarcik, Ilk Yerlesim Yerine Geri Dönüyor
7.7 büyüklügündeki depremin merkezi Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi, 1950’lere kadar sehrin merkezi durumundaki yukari bölgeye geri dönüyor. TOKI tarafindan insaatina baslanan konutlarin temelleri, depremden etkilenmeyen "Yukari Pazarcik" bölgesine atiliyor.

Yukari bölgede Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan 2018 yilinda sahiplerine teslim edilen konutlarin hiçbiri ise depremden etkilenmedi. 7.7 büyüklügündeki depremin merkezi olan ilçe, yerlesimin basladigi ilk noktasina dönüyor. Halk arasinda "Yukari Pazarcik" olarak adlandirilan bölgede daha önce baslayan etaplara ek olarak depremden sonra temelleri TOKI tarafindan atilan 3. etapta ise 321 konutun insaat çalismalari sürüyor.
"Deprem zamaninda buradaki konutlar hasar almadi"
Santiye sefi Serhat Sarigül, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, 3. etap 321 konutun insaat çalismalarinin sürdügünü belirterek, yeni konutlarin yapilacagi bölgede binalarin hasar almadigini söyledi.
Iki temelin tamamlanmasinda son asamaya geldiklerini ifade eden Sarigül, "Temelin biri gro beton asamasinda diger temelde de kirimlar devam ediyor. Zeminin kaya olmasindan dolayi temel açma süreci biraz daha uzuyor. Daha önceden de 210 adetlik bir projemiz vardi. Deprem zamaninda buradaki konutlar hasar almadi. Buradaki konutlarda herhangi bir deprem endisemiz yok" dedi.
Yeni konutlarin zemin etüdünün yapildigini anlatan Sarigül, "Depremin merkez ana üstü dedigimiz yer, Büyüknacar Köyü. Buraya da 3 kilometre uzaklikta. Merkez üssü olmasina ragmen de biz herhangi bir problem yasamadik. Bunun da nedeni birincisi zeminin çok iyi olmasi. Ikincisi de yönetmenlige uygun yapmis oldugumuz binalar. Bizim yaptigimiz konutlar, bu felaketten etkilenmedi" diye konustu.
