Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kocasinan, Yeni Parklariyla Daha Da Güzellesiyor'

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Ertugrulgazi Mahallesi’nde 7 bin 500 metrekare alanda yapimi devam eden parkta incelemelerde bulundu.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kocasinan, Yeni Parklariyla Daha Da Güzellesiyor'
Yapilan çalismalarla ‘Yeni bir yemyesil Kocasinan’ insa ettiklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar, bilindigi üzere Dünya standartlarina göre kisi basina düsen yesil alan miktari 9 metrekare iken, yapilan hizmetlerle Kocasinan’da kisi basina düsen bu miktar, 15,23 metrekareye ulastigini ve yeni parklarla yeni bir rekor daha elde edeceklerini söyledi

Gelecegin teminati çocuklara daha yesil bir Kocasinan birakmak için parklara büyük önem veren Baskan Çolakbayrakdar, Erkilet Ertugrulgazi Mahallesi’nde saha çalismasi gerçeklestirdi. “Kocasinan’in dört bir yaninda parklar yapiyoruz. Yaptigimiz parklarla Kocasinan’i yesile bürünmüs bir ilçe haline getiriyoruz” diyen Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’da toplam yesil alani 6 Milyon 167 bin 461 metrekareye, park sayisini ise 484’e ulastirarak, rekor yinelediklerine vurguladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in baslattigi ‘Yesil Kalkinma Devrimi’ni görev addettiklerini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, “Daha yesil ve daha yasanabilir bir Kocasinan için çalismalarimizi artirarak sürdürüyoruz. Mahallelerimizin arasinda irili ufakli her türlü park alanlarimizi yeniledik ve Kocasinan’in dört bir yaninda parklar yapiyoruz. Yaptigimiz parklarla Kocasinan’i yesile bürünmüs bir ilçe haline getiriyoruz. Özellikle daha fazla park ve yesil alanlar olusturarak, ilçeyi yesil alan oraniyla dünya normlarinin iki katina çikarttik. Yaptigimiz çalismalarla ilçemizdeki park sayisini 484’e yükselttik. Bu kapsamda ilçemize toplam 2 milyon 382 bin 261 metrekare yesil alani Kayserili vatandaslarimizin hizmetine sunduk. Büyüksehir Belediyesi’nin Kocasinan sinirlari içerisindeki 55 adet büyük park ve 3 milyon 785 bin 200 metrekare yesil alan ile toplam Kocasinan’imizda 6 Milyon 167 bin 461 metrekare yesil alan olmaktadir. Bilindigi üzere Dünya standartlarina göre kisi basina düsen yesil alan miktari 9 metrekare iken, yaptigimiz hizmetlerle Kocasinan’da kisi basina düsen bu miktar 15,23 metrekareye ulasmistir. Dünya standartlarinin üzerine çikmamiza ragmen bunu kendimiz için yeterli görmeyerek, daha yesil bir Kocasinan için gayretimizi devam ettiriyoruz. Bütün gayretimiz, çabamiz, bölge sakinlerine daha mutlu olacaklari bir ortam hazirlamak içindir. Simdiden parklarimiz, Kocasinan’a ve Kayseri’ye hayirli olsun” diye konustu.

“Yapilan her bir çalisma daha güzel bir Kocasinan içindir” diyen Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’in daha da güzellesmesi için yeni parklar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA