Hemsire Esini Öldüren Koca Için Agirlastirilmis Müebbet Cezasi Istendi

Isparta’nin Egirdir ilçesinde hemsire esi Selver Bulut’u (49) tüfekle vurarak öldüren Mustafa Bulut (67) hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istendi. Mustafa Bulut olay günü esiyle alkol aldiklarini, bu sirada birlikte intihar etmeyi düsündüklerini belirterek, “112’yi arayip esimle intihar edecegimizi söyledim. Kapattiktan 1-2 saniye sonra tüfegin tetigine bir kez bastim. Esimin kafasi parçalandi, onu öptüm, kanepede sizmisim” dedi.

Hemsire Esini Öldüren Koca Için Agirlastirilmis Müebbet Cezasi Istendi
Olay 11 Aralik 2022 tarihinde Egirdir Ilçesinin Sekibag Mahallesinde meydana geldi. Egirdir Kemik Eklem Hastaliklari Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde görevli hemsire Selver Bulut, esi Mustafa Bulut tarafindan basindan tüfekle vurularak öldürüldü. Katil zanlisi koca yakalanarak gözaltina alindi. Mustafa Bulut, çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklandi.

Olayin ardindan hazirlanan iddianame Isparta 1’inci Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edildi. Iddianamede Mustafa Bulut hakkinda, “Kadina, ese karsi kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istendi. Iddianamede Mustafa Bulut’un ifadelerine de yer verildi.

Bulut, ifadesinde esi Selver Bulut’la aralarinda sogukluk oldugunu ve 2019 yilinda kendisine bosanma davasi açtigini, daha sonra aralarinin düzeldigini anlatti. Esiyle tekrar birlikte yasamaya basladiktan sonra 2021 yilinin Aralik ayinda ogullarinin üniversiteden döndügünü ve 3 kisilik aile olarak yasamaya devam ederken, esiyle aralarinda 2019 yilindaki gibi yine sogukluk oldugundan bahsetti. Esiyle aralarindaki soguklugun oglu tarafindan fark edildigini öne süren Mustafa Bulut, esi ve oglu arasinda geçimsizligin basladigini, oglu ile esinin aralarinda tartisma yasandigini, bu durumdan dolayi polis karakolunda ifadelerinin alindigini belirtti.

21 Ekim 2022 tarihinde oglunun kendisine esi Selver Bulut ile ilgili bazi sözler söyledigini ileri süren Mustafa Bulut, oglunun ‘Senin esinin 4 kisiyle iliskisi var’ dedigini, kendisinin de ‘Benim esimdir seni alakadar etmez’ dedigini anlatti. Esinin telefonuna bir program yükledigini söyleyen Mustafa Bulut, program sayesinde esinin telefonundaki mesajlari ve nereye gittigini görebildigini ileri sürdü. Bulut, “15-20 gün esimi bu sekilde takip ettim, bu durumu da kendisine gösterdim. Esim mesajlari görünce donup kaldi. Mesajlarda esimin 4 erkekle görüstügüne dair uygunsuz mesajlar vardi. Ben de kendisine madem böyle yapacaktin neden bosanmadik diye sordum. Daha sonra esimi babasinin evine götürüp biraktim. Kendisi bana özür mesajlari atti. Ben de kendisine bu yükün altindan kalkamayacagimi, mezar tasimi yaptirdigimi ve intihar edecegimi söyledim. Esim de bu olaylari unutalim, Egirdir’den gidelim, hayatimiza devam edelim diyerek benden özür diledi” diye konustu.

Olay günü esiyle alkol alip balik yediklerini anlatan Mustafa Bulut, birlikte alkol kullanirken konunun ihanet ve aldatmaya geldigini, tartismanin büyüdügünü, esine mezar tasini yaptirdigini söyleyerek intihar edecegini, esinin de ‘Birlikte intihar edelim’ dedigini öne sürdü. Bulut, olayda kullanilan tüfegin kanepenin altinda oldugunu belirterek, 1-2 saat önce masanin üstüne çikardigi tüfekle esine ‘Al bana sik’ dedigini ileri sürdü. Mustafa Bulut, “Esim o zaman birlikte intihar edelim’ dedi.

Bu esprilerimiz ciddiyete dönüstü. Bu esnada esim kanepede sirt üstü yatiyordu. Esim bana ciddi oldugunu söyledi ve ‘beraber intihar edelim’ dedi.

Ben de ciddiysen 112’yi ariyorum dedim ve 112’yi arayarak esimle intihar edecegimizi söyledim. Telefonu kapattiktan 1-2 saniye sonra tüfegin tetigine bir kez bastim. Esimle aramda 0.5-1 metre mesafe vardi” ifadelerinde bulundu.

Tüfek ates aldiktan sonra esinin kafasinin parçalandigini belirten Mustafa Bulut, esini çok sevdigini, aglamaya basladigini ve daha sonra esini öptügünü, bu sirada kendisinin de intihar etmeyi düsünürken kanepede sizdigini ifade etti.

Bulut, bir süre sonra polislerin gelerek kendisini ve elindeki tüfegi aldigini söyledi.

Kaynak: İHA