Altin Degerinde Açiklamasi Yanan Ormanlik Alanda Yetisti, Köylüler Her Yerde Onu Ariyor
Adana’da önceki yil çikan orman yangininda küle dönen bin 650 hektar alan ekiplerin çalismasiyla tekrar yesermeye baslarken, köylülere ek gelir kaynagi olan ve tazesinin kilogrami 600, kurusunun 6 bin 500 TL’ye kadar satilan kuzugöbegi mantari çikmasi sevindirdi.

"Bazen bir günde 5 kiloya kadar bulabiliyor"
Kuzugöbegi mantari arayan yöre sakinlerinden Ali Gök, “Yanik sahadaki mantarlarin toplamasini yapiyoruz. Bu mantar yurt disina ihracata gidiyor. Bu mantarin ihracati oluyor turizm bölgesinde de kullaniliyor. 2 yil önce afet yasandi. Yagis az oldu bu sene yagislarla birlikte yenide yanik sahada çikti. Büyük bir afet yasadik. Çok büyük alan yandi, evler yandi ve afet bölgesi ilan edildi. Çok sükür su an ormanimiz yeniden yeseriyor. Simdi de kuzugöbegi mantari ormanda fiskirti. 500-600 TL arasinda satiliyor. Bazen bir kilo bazen 5 kilo bulabiliyoruz bölge bölge degisiyor ariyoruz” dedi.
Emekli olduktan sonra köyüne dönen Kamil Kiliç ise farkli köylerden vatandaslarin mantar aramak için bölgeye geldigini kaydederek, “Çok degerli bir mantar. Satildigi zaman degeri yüksek. Bizler de köyümüzde topluyoruz” diye konustu.
