60 Ilde 5 Bin 339 Depremzede Ögrenciye Kucak Açtilar

Yönetim Kurulu Baskanligini Enver Yücel’in yaptigi Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari (BUEK), Kahramanmaras merkezli 11 kenti etkileyen depremin ardindan bölgede yasayan 5 bin 339 depremzede ögrencinin diger 60 sehirdeki kampüslerine nakillerini gerçeklestirdi, tam burslu egitim görmelerine imkan sagladi.

60 Ilde 5 Bin 339 Depremzede Ögrenciye Kucak Açtilar
6 Subat’ta, Kahramanmaras merkezli, çevresindeki Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazig’i etkileyen deprem, büyük bir yikima neden oldu, tüm Türkiye’yi yasa bogdu. Elazig hariç on kentte üç aylik OHAL ilan edilirken, örgün ve yaygin egitim ögretime ara verildi.

Bölgedeki Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlarina ait 23 kampüste egitim gören ögrencilerde depremin ardindan yasananlardan etkilendi. Yaralarin sarilmasi için BUEK Yönetim Kurulu Baskani Enver Yücel’in talimatiyla harekete geçilirken, öncelikle depremzedelerin sicak yemek basta olmak üzere gida ve barinma ihtiyaçlari karsilandi.

Deprem bölgesindeki tüm ögrencilere kapilar açildi

Bölgedeki egitim-ögretimin aksamamasi için Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlarinin diger kentlerdeki kampüslerinin kapilari, kendi bünyelerindeki ve diger okullarda okuyan depremzede ögrencilere hemen açildi. Bu çerçevede, deprem bölgesinden 3 bin 837 ögrencinin Bahçesehir Kolejinin, bin 502 ögrencinin de Ugur Okullarinin diger kentlerdeki kampüslerine nakilleri gerçeklestirildi.

Su an toplamda 60 ilde 5 bin 339 depremzede ögrencinin nakli gerçeklestirilirken tam burslu egitim görmelerine imkan saglandi. Yasanan nakillere göre depremzede ögrencilerin egitimlerine devam etmek için Ankara basta olmak üzere en çok Istanbul, Antalya, İçel ve Izmir’i tercih ettikleri ortaya çikti.

“Fark gözetmeden gelecegimize sahip çikiyoruz”

Depremin tüm yurtta oldugu gibi kendilerini de derinden üzdügünü dile getiren Enver Yücel, “Gerçekten ülke olarak çok büyük bir aci yasadik. Depremin hemen ardindan yaralarimizi sarmak için tüm kurumlarimizla harekete geçtik. Depremzedelerimizin günlük sosyal ihtiyaçlarinin karsilanmasinin yaninda egitim ögretimin aksamadan devam etmesi bizim için çok önemliydi ve bu konuda bir dizi çalismalar yaptik. Çalismalarimiz çerçevesinde herhangi bir fark gözetmeden kendi ögrencimiz olsun olmasin tüm depremzede ögrencilerimizi kucaklayip kapilarimizi açtik. Ailelerin tercihlerine göre Türkiye’deki Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlarinin kampüslerine depremzede 5 bin 339 ögrencimizin yerlesimlerini sagladik. Ayrica egitimlerini tam burslu olarak devam ettiriyoruz. Deprem bölgesinden diger kentlere olan nakillere kontenjanlar dahilinde halen devam ediyoruz. Semra-Enver Yücel (SEY) Vakfi olarak 11 ilde depremden etkilenen 500 çocugumuzu da hiçbir sinava tabi tutmadan, lise hayatlarinin sonuna kadar tüm egitim masraflarini yüzde 100 üstleniyoruz. Bu sekilde gelecegimiz olan gençlerimize sahip çikip destek olmayi kendimize görev sayiyor, bundan da büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz ” diye konustu.

Kaynak: İHA