Sinop'u Ferahlatacak Okulun Projesi Ihaleye Çikacak

Kullanilamaz raporu oldugu için geçen yil yikilan ve imar plani gecikmesinden dolayi atil duran Gelincik Ortaokulu binasi yapimi nisan ayinda ihaleye çikacak.

Sinop'u Ferahlatacak Okulun Projesi Ihaleye Çikacak
Bünyesinde çok sayida ögrenciyi barindiran ve ilde sabahçi-öglenci egitim sürdüren tek okul olan 40 yasindaki Gelincik Ortaokulu binasi, 2020 yilinda riskli oldugu tespit edilerek 2022 yilinda yikildi. Sehrin imar plani olmamasi nedeniyle ruhsat verilemeyen ve tekrar yapimina baslanamayan projede çalismalar tamamlandi. Sinop’u ferahlatacak okul Nisan ayinda ihaleye çikacak, yaklasik 1 ila 1,5 yil sürede tamamlanarak hizmete açilacak.

Sinop Il Genel Meclisi Baskani Yakup Üçüncüoglu, yüzlerce ögrenci ve velinin merakla bekledigi Gelincik Ortaokulu’nun ihalesinin nisan ayinda baslayacagini söyledi.

Göreve ilk geldikleri dönemde Gelincik Ortaokulu için bütçe ayirdiklarini belirten Üçüncüoglu, “Biz bütçemizi hazirlamistik, ama o arada Sinop’ta imar yasagi oldugu için ruhsatini alamadik. Plan projesini hazirladik bekliyorduk. Imar plani hazirlanirken o binayi yiktik, bu süreçte belediyeden iznimizi aldik ve Anitlar Kurulu’na gönderdik. Bütün çalismalari yapildi, projesi bitti ve kuruldan da geçirildi. Su anda son elektrik tadilat projeleri yapiliyor ve ihale asamasina geldi. Nisan ayinda yapim için ihaleye çikacak” diye konustu.

Insaat çalismalarinin 300 ila 400 gün süreyle tamamlanacagini kaydeden Üçüncüoglu, bölgenin yogun oldugunu ve acil ihtiyaci oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA