Karaman OSB'si Depremzede Isçilere Kucak Açti

Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi (KTSO) Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Gökhan Alkan, Karaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde 300’e yakin depremzede vatandasin isçi olarak çalistigini söyledi.

Karaman OSB'si Depremzede Isçilere Kucak Açti
Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardindan evsiz ve issiz kalan vatandaslar yurt genelinde Gençlik ve Spor Bakanligina ait ögrenci yurtlarina yerlestirildi. Bu çerçevede Karaman’a gelen yaklasik 20 bine yakin depremzede aileden 11 bini yurtlara yerlestirilirken, gerisi de kiraladiklari evlere yerlesti.

“Karaman OSB’de 300’e yakin depremzede isçi çalisiyor”

KTSO Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Gökhan Alkan, Türkiye’yi yasa bogan depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara da acil sifalar diledi. Yasanan büyük depremden sonra Karaman’a ciddi anlamda depremzede vatandasin geldigini belirten Alkan, Ticaret ve Sanayi Odasi olarak yaptigimiz görüsmeler ve arastirmalarda organize sanayimiz ile diger isletmelerimizde 300’e yakin depremzede vatandasimizin istihdam edildigini ögrendik“ dedi.

Depremin yiktigi illerdeki sanayi odalariyla görüstüklerini de ifade eden Alkan, “Oradaki sanayi kuruluslarinda çok büyük sikintilar yok. Onlar da su anda üretimlerine devam ettiklerini ve edebileceklerini ifade ediyorlar. Insallah en kisa zamanda oralarda kalici konutlarin yapilmasi hizlanir. Su anda geçici konteynerlerde barindirdiklari isçilerle imalatlarina devam etmek istiyorlar. O konuda bir yönelim oldugunu biliyoruz. Bu büyük felaketten ülke olarak bir ders çikarmamiz gerekiyor” diye konustu.



“Karaman besinci deprem kusaginda”

Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Gökhan Alkan, Karaman’in besinci deprem kusaginda yer aldigini kaydederek, “Karaman deprem konusunda daha saglam bir zemin üzerinde bulunmasindan dolayi su anda hem is dünyasinda hem halk arasinda çok konusulan bir ilimizdir. Belki uzun vadeli bir planlamayla burada hem sosyal hayatin kurulabilecegi hem de, sanayi kuruluslarinin gelebilecegi küçük bir sehirler kurulabilir. Bu konuda da tabi ki zeminin ve alt yapinin olusturulmasi lazim. Zannediyorum ileriki yillarda bu gündemimizde olacak. Bu tür felaketlerde en az etkilenecek sekilde sanayimizin de ticaretimizin de ekonomimizin de en az etkilenecek sekilde atilma ve girisimler yapilmasi gerekiyor. Su anda ilimizde ikinci organize bölgesinin kurulum asamasindayiz. Jeolojik etüt imar plani çalismalari tamamlandi. Bakanligimiza gönderdik. Hali hazirda yüzün üzerinde parselden olusan bir organize sanayi bölgesi kurulmak üzere bakanligimizin onayi gelir gelmez hemen parselasyon çalismalari tamamlanip tahsise hazir hale gelecek. Altyapiyla ilgili de ekonomik anlamda destek müracaatlarimizi da yaptik. Kredi müracaatlarimizi da yaptik. Insallah en kisa sürede bunu da hayata geçirebiliriz. Su anda gördügümüz kadariyla ciddi bir ragbet var. Çok kisa sürede bu tahsislerin gerçeklesecegi ve arsa bitecegi yeni genisleme alanina ihtiyaç olacagimizi simdiden öngörebiliyoruz“ diye konustu.

Kaynak: İHA