Elbistan'da Tanistilar Talas'ta Evlendiler

24 yasindaki Ahmet Karadas ve Emine Aslan’in Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde baslattiklari evlilik yolculugu Talas’ta tamamlandi. Gelin arabasi, dügün pastasi ve diger organizasyonlari üstlenerek genç çiftin nikahlarini kiyan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, çifte iki cihanda mutluluklar diledi.

Elbistan'da Tanistilar Talas'ta Evlendiler
Kurban Bayrami’nda dügünlerini yapmayi planlarken Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle bunu erteleyerek sade bir nikah düsünen Ahmet Karadas ve Emine Aslan çifti için Talas Belediyesi, Ilçe Müftülügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü el ele verdi. Depremler sonrasi Kayseri’ye gelerek ailesiyle Talas’taki Kredi Yurtlar Kurumu’na bagli Pertevniyal Sultan Kiz Ögrenci Yurduna yerlesen Elbistanli Ahmet Karadas ile anneannesinin kiracisi olmasi nedeniyle tanisan Emine Aslan için dügünü aratmayan nikah töreni düzenlendi.

Gelinlik ve damatliklar alindi, yurt binasi kiz evi oldu, gelin kusagi baglandi, dualarla gelin alindi, yemekler yapildi.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da depremzede çift için gelin arabasi, dügün pastasi ve diger ihtiyaçlar için talimatlar verdi. Ardindan Talas Belediyesi Nikah Salonunda çiftin nikahlarini kiydi.

“Içimiz buruk ama güçlüyüz”

Burada konusan Baskan Yalçin, “Bugün çok anlamli bir nikah merasimindeyiz. Içimizde burukluk var. Ülkemiz agir sinavlardan geçiyor ama yaratan öyle bir kanun koymus ki hayat devam ediyor. O nedenle anlamli bir günde anlamli bir nikaha sahitlik ediyoruz. Nice mutlu günlerde insallah bulusalim. Biz güçlü bir milletiz. Güçlü milletin güçlü sinavlari oluyor. Bunlari da hep beraber asacagiz” diyerek imza attiklari kalemi ve sembolik yastigi kendilerine hediye etti. Baskan Yalçin ayrica çiftlere altin takti.

“Beklentimizin çok üzerinde bir tören”

Duygularini ifade eden damat Ahmet Karadas, “Burada sade bir nikah kiyacaktik. Böyle beklemiyorduk. Beklentimizin üstünde güzel oldu. Talas Belediyesi, Talas Müftülügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bizler için seferber oldu. Her seyi, daha bizim de bilmedigimiz sürprizleri hazirladi. Herkese tesekkür ediyoruz.” derken, gelin Emine Aslan da “Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz. Çok mutluyuz” seklinde konustu.



“Memleketimizde olsa ancak böyle olurdu”

Damadin babasi Ismail Karadas ise, “Talas Belediyesinden, Kayseri halkindan Allan razi olsun. Kendi aramizda mütevazi bir nikah kiyip çocuklarimizi evlendirecektik ama bir haftadir yogun bir emekle organize ettiler. Memleketimizde olsa ancak bu kadar olurdu. Çok mutlu ettiniz bizi” ifadelerini kullandi.

“Aci günümüzde çok mutlu olduk”

Gelinin babasi Cuma Demir de, “Allah razi olsun. Bu aci günlerde bizi çok mutlu ettiniz” cümleleriyle duygularini paylasti.

Genç çift, dügünlerin ardindan damadin isyerinin Zonguldak’ta olmasi nedeniyle Devrek’e yerlesecek.
Kaynak: İHA