(Özel) Kanser Hastasi Agabeyini Ziyarete Giden Genç, O Evde Depreme Yakalanip Hayatini Kaybetti

Kanser hastasi agabeyini ziyarete giden genç, depreme orada yakalanip hayatini kaybetti. Kardesi depremde ölen adam ise, "Zoruma gidiyor ama Allah’in takdiri" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

(Özel) Kanser Hastasi Agabeyini Ziyarete Giden Genç, O Evde Depreme Yakalanip Hayatini Kaybetti
Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük yikima neden oldugu Hatay’da trajik bir olay yasandi. Geçtigimiz ayin 5’inde, kanser hastasi üvey agabeyini ziyarete giden Mustafa isimli genç, geceyi onun yaninda geçirmeye karar verdi. Ayin 6’sinda saatler 04.17’yi gösterdiginde o büyük felaket meydana geldi ve depreme agabeyinin evinde yakalanan Mustafa, enkaz altinda kalarak hayatini kaybetti. Agabeyi Selahattin Abali ise ayni binadan hafif siyriklarla çikarak kurtuldu. Yillardir kanser tedavisi gördügünü söyleyen Abali, o gece yasananlari ise korku dolu gözlerle anlatti.

"Deprem beni basketbol topu gibi ziplatti"

Depremin son derece siddetli oldugunu hatirlatan Abali, “Sabaha karsi saat 4’e 10 kala lavaboya kalktim, girdim. Girdikten sonra yatagima döndüm, kahve içiyordum. Aradan 10 dakika geçti ve bir sarsinti oldu. Geçicidir dedim. Aradan yarim dakika geçmeden bir sallandi, beni sanki basketbol topu gibi ziplatti. Zipladim, zipladim sonra bir baktim asagidayim. Duvarlar üstümdeydi, evin içinden zorla çiktim. Arkadas da yanimdaydi, yatiyordu. Onu tuttum, yanima aldim. Arkamda yatak vardi, duvara yaslanmistim. Yatak sayesinde kurtuldum. O yatagi çektim, kendimi korudum ama bütün duvarlar, kolon hep üstümüzdeydi” dedi.



"Mustafa sizlere ömür. Zoruma gidiyor"

Üvey kardesinin o gece kendisini ziyarete geldigini ancak misafirlige geldigi evin ona mezar oldugunu söyleyen Selahattin Abali, “Misafirim vardi, Mustafa. Kendisi üvey annemin çocugu olur. O da depreme merdiven boslugunda yakalandi. Enkaz altindaydi, sizlere ömür. Benim de zoruma gidiyor ama herkes ölüyor. Allah’in takdiri. Ne diyeyim, sehit oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA