Bozüyük'te Çanakkale Zaferi'nin 108. Yil Dönümü Nedeni Ile Törenler Düzenlendi

Bozüyük’te 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yil dönümü nedeniyle anma törenleri düzenledi.

Bozüyük'te Çanakkale Zaferi'nin 108. Yil Dönümü Nedeni Ile Törenler Düzenlendi
Ilk olarak Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törende, Kaymakamlik, Garnizon Komutanligi, Belediye Baskanligi, Bozüyük Sehit Aileleri ve Gaziler Dernegi adina protokol üyeleri tarafindan Atatürk Aniti’na çelenkler sunuldu. Meydandaki tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla sona erdi. Daha sonra 18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Zaferi tören programi, Metristepe Kültür Merkezi’nde devam etti. Metristepe Kültür Merkezi’nde Mustafa Seker Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programin açilis konusmasini yapan Okul Müdürü Ayhan Pinar’in ardindan günün anlam ve önemini belirten konusma Mühimmat Üstegmen Bugrahan Köse tarafindan yapildi. Konusmanin ardindan ögrenciler tarafindan günün anlam ve önemini belirten siirler okunarak Çanakkale Destani Oratoryosu sunuldu. Ilçe gelinde düzenlenen çesitli yarismalarda dereceye giren ögrencilere ise ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

Daha sonra 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yil dönümü programi kapsaminda Intikamtepe Sehitligi ziyaret edildi. Burada yapilan saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi okunarak saygi atisi yapildi, Sehitlerimiz için Kur’an-i Kerim Tilaveti okundu, dualar edildi. Daha sonra Kaymakam Adem Öztürk tarafindan Sehitlik Defteri imzalandi. Protokol mensuplari ve sehit ailelerince sehitlik ziyaret edilerek her bir sehidin kabrine karanfil birakildi.

Sehitlik ziyaretinin ardindan Bozüyük Belediyesi tarafindan Abdülhamit Han Parki Sosyal Tesisi’nde sehit yakinlari, gazi ve aileleri ile protokole yemek ikraminda bulunuldu.

Törenlere, Ilçe Kaymakami Adem Öztürk ve Belediye Baskan Vekili Ali Sahinoglu ile birlikte protokol üyeleri, Il Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, sehit ve gazi aileleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA